«Κλείδωσαν» οι θέσεις Γάκη και Αλυσανδράτου

Από έναν ισχυρό πολιτικό πονοκέφαλο που ίσως να τίναζε στον αέρα το «μπετόν αρμέ» της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» φαίνεται ότι γλίτωσε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, μετά την χθεσινή επικοινωνία που είχε με Μιχάλη Γάκη και Μάκη Αλυσανδράτο.
Ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ μάλλον έλυσαν τις όποιες διαφορές τους αναφορικά με τα αξιώματα που θα έχουν στον Δήμο Κεφαλονιάς από τον Μάρτιο και μετά.
Ο συμπαθής όχι μόνο στην παράταξη, αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία του νησιού μας, Μιχάλης Γάκης, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου της Πυλάρου, μια θέση που επιθυμούσε διακαώς από την αρχή της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Γάκης έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο μέχρι τώρα Αντιδήμαρχος δεν προσέφερε αυτά που μπορούσε. Συνέπεια των… πιέσεων από τους κατοίκους ήταν ο Δήμαρχος να μην μπορεί να αποφύγει αυτή την αλλαγή, η οποία συζητείται πάρα πολύ καιρό και όχι μόνο τους τελευταίους μήνες.
Από την άλλη, ο Μάκης Αλυσανδράτος ως Αντιδήμαρχος Πυλάρου και ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής με πολλά χρόνια στην πλάτη του στην υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμαρχο στο νέο σχήμα μετά τον ανασχηματισμό. Η θέση που του προτάθηκε ήταν αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού με την εμπειρία του μπορεί να παίξει με επιτυχία τον ρόλο του… θηριοδαμαστή στους υπόλοιπους 40 Δημοτικούς Συμβούλους, που με το τίποτε δημιουργούν έκρυθμες καταστάσει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Έναν ρόλο που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ο Μάκης Παπαναστασάτος, ο οποίος δείχνει να είναι φοβερά κουρασμένος από την ενέργεια που δαπανά σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Οι μετακινήσεις αυτές θα δημιουργήσουν άλλες καραμπόλες τις οποίες θα αναλύσουμε ρεπορταζιακά αργότερα.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...