Ford: «Plug-in» υβριδικά Van για το Λονδίνο

Επιλεγμένες Λονδρέζικες επιχειρήσεις θα δοκιμάσουν plug-in υβριδικά van Ford, που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια στο μεγαλύτερο ποσοστό των αστικών διαδρομών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ford σε project σχεδιασμένο για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.
Η Ford λανσάρει ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων λιρών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο Λονδίνο,
καθώς επιταχύνει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προγραμματίζοντας την κυκλοφορία 13 νέων, παγκοσμίων ηλεκτρικών οχημάτων, την επόμενη πενταετία.
Το project, το οποίο υποστηρίζεται από το φορέα συγκοινωνιών του Λονδίνου (Transport for London), περιλαμβάνει τη δοκιμή για 12 μήνες, 20 νέων plug-in υβριδικών (PHEV) Transit Custom van, που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους στην πλειοψηφία των δρομολογίων που εκτελούν στην πόλη, όπως διανομές ή εργασίες συντήρησης.
Όπως είναι γνωστό, τα επαγγελματικά οχήματα στο Λονδίνο εκτελούν 280.000 δρομολόγια μία συνήθη εργάσιμη ημέρα, διανύοντας συνολική απόσταση 13 εκατομμυρίων χλμ. Τα Van αντιπροσωπεύουν το 75% των εμπορευματικών μεταφορών, με πάνω από 7.000 οχήματα την ώρα να κινούνται σε ώρες αιχμής, μόνο στο Κεντρικό Λονδίνο.
Η Ford θα προσφέρει 20 PHEV Transit σε μια ευρεία γκάμα εταιριών με επαγγελματικούς στόλους οχημάτων σε όλο τον Λονδίνο, όπως ο στόλος του Transport for London, προκειμένου να διερευνηθεί πώς αυτά τα van μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ταυτόχρονα να ενισχύουν την παραγωγικότητα των χρηστών σε αστικές συνθήκες – που είναι το πιο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον για τα οχήματα. Το project υποστηρίζεται οικονομικά από το Advanced Propulsion Centre, που είναι χρηματοδοτούμενο από τη Βρετανική Κυβέρνηση.
Η Ford είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που προσφέρει την τεχνολογία PHEV σε αυτό το τμήμα της αγοράς van. Η εξέλιξη ενός δοκιμαστικού στόλου με 20 Transit Custom PHEV έχει υποστηριχτεί με χορήγηση πλέον των £4,7 εκατομμυρίων από το Advanced Propulsion Centre. Τα van σχεδιάζονται και εξελίσσονται στο τεχνικό κέντρο της Ford, στο Dunton της Βρετανίας και στο Prodrive Advanced Technology στο Banbury, U.K., με πρόγραμμα υποστήριξης από την Revolve Technologies.
Η Ford ήταν Νο1 μάρκα στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2016. Το Transit Custom PHEV van προγραμματίζεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2019, στο πλαίσιο μιας επένδυσης $4,5 δισ. στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020, καθώς η Ford εξελίσσεται σε μία εταιρεία αυτοκίνησης & μετακίνησης, με ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, αλλά και νέες λύσεις μετακίνησης.

«Πουλάει» το ηλεκτρικό Van της Nissan

Mε τις πωλήσεις του κατά το 2016 να κλείνουν στις 4319 μονάδες, το Nissan e- NV200 είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο βαν στην Ευρώπη (σε σύνολο 17 χώρων). Το Ηνωμένο Βασίλειο αποδείχθηκε ότι είναι η κορυφαία αγορά στην Ευρώπη για το Nissan e-NV200, με τις αγορές της Νορβηγίας και της Γαλλίας να ακολουθούν.
Οι δηλώσεις του Gareth Dunsmore, Διευθυντή για τα Ηλεκτροκίνητα Οχήματα της Nissan Europe, εξηγούν τους λόγους της επιτυχίας αυτής: «Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στις μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων, γίνεται ολοένα και σημαντικότερη … Πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, οι ιδιοκτήτες του e-NV200 επωφελούνται και από το χαμηλό κόστος λειτουργίας του (ξεκινώντας από μόλις € 0,03 ανά χιλιόμετρο), την ομαλή και σχεδόν αθόρυβη οδήγηση , όπως και από το 40 τοις εκατό χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σύγκριση με ένα ισοδύναμης απόδοσης πετρελαιοκίνητο όχημα.»
Οι ιδιοκτήτες του Nissan e-NV200, που διαθέτει αυτονομία 170 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την εγγύηση πέντε χρόνων / 100.000 χιλιομέτρων της Nissan, που καλύπτει μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος, την χωρητικότητα της μπαταρίας, τη διάβρωση (έως 12 έτη) και την οδική βοήθεια.
Διαθέσιμο τόσο σε έκδοση βαν, όσο και στις επιβατικές εκδόσεις Combi / Evalia, είτε ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, το e-NV200 προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές που καλύπτουν στο έπακρο κάθε απαίτηση, και η μπορεί να αποδειχθεί η τέλεια λύση μεταφοράς τόσο για οικογένειες, όσο και για επιχειρήσεις.
Πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...