«Viking Sky» Ένα πλωτό μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Αργοστόλι

Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky» της νορβηγικής εταιρείας «Viking Οcean Cruises» ήρθε εκτός προγράμματος το πρωί της Κυριακής  στο Αργοστόλι, ανοίγοντας άτυπα τη φετινή τουριστική περίοδο στο νησί μας.
Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο πλοίο, που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου και η άφιξη του στην Κεφαλονιά είχε και ιστορικό χαρακτήρα αφού ήταν ένα από τα πρώτα λιμάνια που έδεσε (επόμενος σταθμός του θα είναι το Κροτόνε της Ιταλίας), μεταφέροντας περίπου 1.000 επιβάτες.
Η Δημοτική Αρχή και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, προκειμένου να το καλωσορίσει στο νησί μας και με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα και στους εκπροσώπους του Τύπου να συνοδεύσουν την αντιπροσωπεία που ξεναγήθηκε στο εντυπωσιακό εσωτερικό του. Οι χώροι του δεν θυμίζουν σε τίποτα τα άλλα «πλωτά παλάτια», που έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς το νησί μας καθώς, όπως θα διαπιστώσετε και από τις εικόνες, τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι το λευκό του πάγου (λόγω Νορβηγίας!) και οι ξύλινες επιφάνειες. Κι αυτά τα δύο, συνδυάζονται ταυτόχρονα με έντονες πινελιές μοντέρνας τέχνης, που δίνουν έναν μουσειακό χαρακτήρα στο κρουαζιερόπλοιο. Σ’ αυτή, ακριβώς, τη διαφορετική «προσωπικότητα» του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στάθηκε και ο καπετάνιος του, Atle Hakon Knutsen, ο οποίος υποδέχθηκε στα υψηλά καταστρώματα του (14 συνολικά στον αριθμό!) τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο, τον κ. Σπετσιέρη εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος και τον τουριστικό πράκτορα, Γιώργο Ερτσο.
Ικανοποιημένος ο καπετάνιος από τις υποδομές
Ο κ. Knutsen δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις υποδομές που συνάντησε στην Κεφαλονιά, υπογραμμίζοντας ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά την προσέγγιση του. Παράλληλα, μίλησε για το πλοίο και τα αντίστοιχα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, δίνοντας βάση ακριβώς – όπως περιγράψαμε παραπάνω – στην απόδοση της μοντέρνας τέχνης στο εσωτερικό του αφού το καθένα από αυτά είναι αφιερωμένο σε κάποιον διάσημο εξερευνητή της Νορβηγίας. Ο κ. Κεκάτος, από τη μεριά του, ευχαρίστησε τον καπετάνιο για τα καλά του λόγια και του ζήτησε να καταγράψει όσες παρατηρήσεις έχει να κάνει, σχετικά με τις συνθήκες που συνάντησε στην Κεφαλονιά έτσι ώστε να μας «βοηθήσει» να γίνουμε καλύτεροι. «Επισκεφθήκαμε συμβολικά το πλοίο για να εκφράσουμε την τιμή που επιλέγετε η Κεφαλονιά ως προορισμός κρουαζιέρα. Μας έγινε μια πολύ εγκάρδια ξενάγηση στο πλοίο, το οποίο είναι εντυπωσιακό καθώς αναδεικνύει την κουλτούρα και τη δύναμη της μοντέρνας τέχνης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεκάτος, ο οποίος αντάλλαξε τιμητικές πλακέτες με τον καπετάνιο. Πάρτε, λοιπόν, μια ιδέα από το μικρό αλλά εντυπωσιακό «Viking Sky» μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί. Δείτε τις πισίνες που διαθέτει (ειδικά αυτή – τη μοναδική στο είδος της – με τη γυάλινη επιφάνεια, που σου δίνει την εντύπωση ότι γίνεται «ένα» με τη θάλασσα), το χώρο του γυμναστηρίου, το σπα, το θέατρο, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα.






















































Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...