Έκρηξη στο όχημα του Παπαδήμου – Φόβοι για ύπαρξη κι άλλων παγιδευμένων φακέλων

Ο κ. Παπαδήμος εξετάζεται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ο τραυματισμός του κρίνεται ως «καίριος», αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του
    Φόβοι των αστυνομικών αρχών για ύπαρξη κι άλλων φακέλων με παραλήπτες κι άλλους αξιωματούχους
    Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για ενέργεια της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»


Έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο τέως κεντρικός τραπεζίτης και πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, από παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, υπάρχουν φόβοι στις αστυνομικές αρχές για ύπαρξη κι άλλων παγιδευμένων φακέλων.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνης.

Στο όχημα επέβαιναν ο Παπαδήμος και δύο άτομα της προσωπικής του φρουράς.
Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παγιδευμένο φάκελο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, του οδηγού του και ενός συνοδού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες, το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και οι υαλοπίνακες δεν έχουν σπάσει. Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο.
Στην αστυνομία έχε σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.
Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εξετάζεται εκτός κινδύνου ο Παπαδήμος
Νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξετάζεται ακόμη στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δεν έχει εισαχθεί στο χειρουργείο.
Ο τραυματισμός δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρός, ενώ ελαφρότερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών.
Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και σε λίγη ώρα θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση.
«Είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάρτυρας από την έκρηξη στο όχημα Παπαδήμου.
Η επίθεση «δείχνει» τους Πυρήνες της Φωτιάς
Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάνουν λόγο για ενέργεια της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Άλλωστε, η επίθεση στον τέως κεντρικό τραπεζίτη έχει κοινά με την αποστολή των 10 τρομο-πακέτων τον περασμένο Μάρτιο, με αποδέκτες τους Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί.
Από τα 10 τρομοπακέτα που είχαν αποσταλεί τότε, τα 8 είχαν δεσμευτεί στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...