Βραβευμένα ελαιόλαδα στη Δυτική Ελλάδα

Ακόμη 19 διεθνείς διακρίσεις  πήραν τα ελαιόλαδα παραγωγών από την Δυτική Ελλάδα  μέσα από τη συνεργασία τους με την ερευνητική  ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι  παραγωγοί  Μαρινόπουλος Παναγιώτης, Μικέλης Μαρκίδης, Νικολούλια Παναγιώτα,  Δημήτρης Σιαδήμας, Θεόδωρος Ζώρης, , Στράτος Τσαρούχης είναι επιλεγμένοι παραγωγοί στα πλαίσια του  ερευνητικού  προγράμματος
«Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής φυτικών προϊόντων» και βραβεύτηκαν για τα υψηλότερα φαινολικά υγειοπροστατευτικά συστατικά του προϊόντος τους. Υλοποιείται  από την  ερευνητική ομάδα για το βιολογικό τρόπο παραγωγής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου και τον τ. αναπληρωτή καθηγητή κ.   Κ. Αγγελόπουλο. Η καλλιέργεια ελιάς γίνεται με βάσει το πρότυπο της «αγροβιοδυναμικής διαχείρισης» που προτείνει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε  ποικιλία ελιάς «Κορωνέϊκη» , «Κουτσουρελιά» ή «Πατρινή» ή «Λαδολιά» και «Μεγαρίτικη» .
Οι παραγωγοί της Βιοτριχωνίδας  Στ. Τσαρούχης και Θ. Ζώρης  από την Αιτωλοακαρνανία βραβεύτηκαν για την ποικιλία  «Κουτσουρελιά».
Νίκη Παπαδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...