"Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία" - προκρίθηκε η εθνική

Το βράδυ του Σαββάτου όμως η εθνική πήρε τα χαρμόσυνα νέα από την αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Σερβία καθώς οι τρικολόρ γύρισαν το ματς στο β ημίχρονο και κέρδισαν με 73-57 (παίρνοντας και ρεβάνς για την ήττα τους στον τελικό πριν 2 χρόνια) εξασφαλίζοντας την πρόκριση τους, αλλά και της εθνικής Ελλάδας, ανεξάρτητα από το μεταξύ μας αποτέλεσμα τη Δευτέρα το βράδυ (19/6 Ελλάδα-Γαλλία 21.30 ΕΡΤ2).

18124050
(Προσπάθεια της Μιλοβάνοβιτς με την Μίντε - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARTIN DIVISEK)
Στη βαθμολογία, η Γαλλία έφτασε τους 4 βαθμούς, η Ελλάδα και η Σλοβενία έχουν από 3, ενώ η Σερβία 2. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης θέλουν νίκη με 6 πόντους και πάνω επί της Σλοβενίας τη Δευτέρα (19.00) για να μην αποκλειστούν (η Ελλάδα θα είναι 2η). Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας θα είμαστε στη χειρότερη περίπτωση 3οι (θα πρέπει η Σερβία να κερδίσει με +15 πόντους διαφορά τη Σλοβενία), αφού η νίκη με διαφορά επί της Σερβίας και η ήττα με 3 πόντους από τη Σλοβενία, μας έδωσε διαφορά +6, που δεν μπορούν να περάσουν αμφότερες Σερβία και Σλοβενία.
18124156
(Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MARTIN DIVISEK)
Εάν πάλι νικήσουμε τη Γαλλία τότε θα είμαστε πρώτοι (δίνει απ ευθείας πρόκριση στους 8 και όχι χιαστί ματς πρόκρισης) αν η Σερβία κερδίσει τη Σλοβενία, ή θα μετρήσει η συνολική διαφορά σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία (η Γαλλία έχει κερδίσει με +2 πόντους τη Σλοβενία) για την τελική κατάταξη της τριάδας, εάν οι Σλοβένες κάνουν την έκπληξη.
πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...