ΠΛΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

Αλλάζει τα δεδομένα στις ναυπηγικές εργασίες στο Πέραμα, το αμέσως προσεχές διάστημα, η China Cosco Shipping Corporation Limited, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκηση του ΟΛΠ, το Νοέμβριο του 2017 θα έχει εγκατασταθεί η νέα πλωτή δεξαμενή για πλοία με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων, μήκους 240 μ, εσωτερικό πάτος 35μ, ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων και πλήρη εξοπλισμό γερανών.


Σύμφωνα με στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, αυτό σημαίνει ότι πλέον το σύνολο των πλοίων της ακτοπλοΐας δεν θα χρειάζονται να κάνουν εργασίες επισκευής ή ετήσιας συντήρησης σε άλλα ναυπηγεία της Μεσογείου, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση των Κινέζων αναμένεται να αλλάξει και τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς οι αυξημένες ανάγκες θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις απασχόλησης.

Η κινεζική Cosco ωστόσο, δεν πρόκειται να σταματήσει σε αυτό, καθώς έχει προβλέψει ότι ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο λιμάνι του Πειραιά, θα καταφθάσει το 2018 άλλη μία πλωτή δεξαμενή τύπου post panamax, 300.000 τόνων.

Η διοίκηση του ΟΛΠ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εκτεταμένη επισκευή της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I» και ότι από σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία και οι τέσσερις υφιστάμενες δεξαμενές στο λιμάνι του Πειραιά, δύο πλωτές και δύο μόνιμες.

Σημειώνεται, ότι στις δεξαμενές αυτές έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, ενώ ελήφθησαν όλες οι σχετικές άδειες και πιστοποιητικά από τον αρμόδιο ελληνικό νηογνώμονα.

Συνοπτική περιγραφή των υφιστάμενων δεξαμενών με πλήρη εξοπλισμό γερανών:

• Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς I» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202 μ μήκος, 31 μ εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων.

• Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙ» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 7.000 τόνων, 113μ μήκος, 18,5μ
εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 4.000 τόνων.

• Μόνιμη μεγάλη δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 15.000 τόνων, 150μ μήκος και 21μ εσωτερικό πλάτος.

• Μόνιμη μικρή δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 3.000 τόνων, 90μ μήκος και 13,5μ εσωτερικό πλάτος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...