Ξεπέρασε τον εαυτό της η ΝΔ – Ζητά την απόλυση της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων στο πλαίσιο εκδικητικών τακτικών αποτελούσε και αποτελεί πάγια τακτική ορισμένων κομμάτων. H ΝΔ το πήγε ένα βήμα παραπέρα και ζητά ακόμα και απολύσεις όσων «τολμούν» – ακόμα και με χιουμοριστική χροιά – να κριτικάρουν είτε την τακτική της, είτε τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της Πειραιώς, με ανακοίνωσή του,
έφτασε στο σημείο να ζητήσει την απόλυση της μαχητικής δημοσιογράφου, Κατερίνας Ακριβοπούλου, γιατί «τόλμησε» να αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, μια εικόνα χιουμοριστικού περιεχομένου (και μάλιστα χωρίς σχόλιο), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως επαίτης να ζητάει εκλογές.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά φυσιολογική η στάση της ΝΔ, καθώς έτσι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως της ταιριάζει «γάντι» ο χαρακτηρισμός που κυριαρχεί στα social media, ως το «κόμμα των απολύσεων». Μόνο που, με τη σημερινή ανακοίνωση κατάφερε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, μαρτυρώντας τη σύγχυση που επικρατεί στο επικοινωνιακό της επιτελείο, μετά τη θετική έκβαση του χθεσινού Eurogroup.
Βέβαια, η επίθεση της ΝΔ στην έμπειρη συνάδελφό μας, είχε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και στόχο. Να δείξει στον υπόλοιπο δημοσιογραφικό κόσμο, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει: Να κριτικάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ δείχνει τις άγριες διαθέσεις της κατά της Κατερίνας Ακριβοπούλου. Το «σύνθημα για επίθεση» είχε δώσει από πολύ νωρίς ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος ξεκίνησε τις «βολές» του, πριν καλά-καλά η Κατερίνα Ακριβοπούλου ξεκινήσει να παρουσιάζει την εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης».
Την απόλυσή της είχε ζητήσει στο παρελθόν και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης γιατί στην παρακάτω φωτογραφία «είδε» χειρονομία που προσβάλλει (!) τους τηλεθεατές.

Πλέον, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, στο μέλλον η ΝΔ να ζητάει ακόμα και απελάσεις, όσων θεωρεί «ανεπιθύμητους»…
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ
«Η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια της πολιτικής εκπομπής της Ε.Ρ.Τ. “Αίθουσα Σύνταξης”, Κατερίνα Ακριβοπούλου, συνεχίζει τις υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το έκανε, για άλλη μια φορά, σήμερα, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Φροντίζει, καθημερινά, να αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντικειμενικότητα.
Προφανώς, αισθάνεται ότι πληρώνεται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι για να κάνει σωστά τη δουλειά της, αλλά για να επιδεικνύει όλο της το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της Κυβέρνησης.
Αν η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. δεν θέλει να είναι ταυτισμένη με τέτοιου είδους γκεμπελισμούς, οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή της».
ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές ένα κόμμα να ζητά την απόλυση δημοσιογράφου για ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης
«Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα να ζητά, μέσω ανακοίνωσης, την απόλυση δημοσιογράφου, και μάλιστα για ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η νοοτροπία της φίμωσης και της λογοκρισίας της αντίθετης άποψης, με κορυφαία πράξη το επαίσχυντο «μαύρο» στην ΕΡΤ παραμένει βαθιά ριζωμένη αντίληψη για το κόμμα της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, όσο κι αν ορκίζεται, κατά τα άλλα, στον φιλελευθερισμό». 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...