Γερμανοί Πράσινοι: Η κυβέρνηση φορτώνει την ευθύνη για το προσφυγικό μόνο στην Ελλάδα

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση σχετικής επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων (Die Gruenen), η οποία βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας «Nordwest-Zeitung», δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 να έχει δεχτεί 28.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά έως το τέλος Απριλίου ήταν μόνο 2.242.

Επίσης, η Γερμανία δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο αίτημα της Ελλάδας να δεχτεί μέλη οικογενειών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ενώ πέρυσι και τους πρώτους τρεις μήνες του 2017 είχαν υποβληθεί περισσότερες από 5.500 αιτήσεις από την Ελλάδα, για το μεν 2016 έγιναν δεκτές οι αιτήσεις 739 προσφύγων και φέτος οι 837, όπως προκύπτει από την ίδια απάντηση.
Η Λουίζε Άμτσμπεργκ, εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα προσφύγων και μεταναστών, επέκρινε σφοδρά την γερμανική κυβέρνηση για το θέμα αυτό: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι αρνείται να εφαρμόσει τη δεσμευτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατανομή των προσφύγων από την Ελλάδα» δήλωσε. Αν και είναι σαφές ότι χιλιάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεινή θέση στην Ελλάδα, «η γερμανική κυβέρνηση φορτώνει την ευθύνη μόνο στην Ελλάδα» πρόσθεσε.
Η κ. Άμτσμπεργκ επέκρινε επίσης την γερμανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι θέλει μολαταύτα να στείλει πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες των οποίων το αίτημα για άσυλο απορρίπτεται και δεν διευκολύνει την επανένωση των οικογενειών τους. «Πρόκειται για δήλωση αποτυχίας στο θέμα της πολιτικής γα τους πρόσφυγες και έχει εκλογικά κίνητρα» όπως είπε.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...