Εν μέσω αποδοκιμασιών φυγαδεύτηκε η Μέι, μετά από επίσκεψή της στο Grenfell Tower

Μετά τις πολλές επικρίσεις που δέχτηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επειδή δεν επισκέφθηκε τους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά του Grenfell Tower, -τους οποίους επισκέφτηκε η βασίλισσα Ελισάβετ – επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας», μετέβη σήμερα Παρασκευή στο σημείο της πυρκαγιάς για δεύτερη φορά. 

 .
Εκεί, σε μία εκκλησία κοντά στον πύργο, συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων και τους ανακοίνωσε πως το κράτος θα διαθέσει 5 εκατομμύρια λύρες στους πληγέντες.
«Το πακέτο στήριξης που ανακοινώνω σήμερα είναι να δοθεί στα θύματα η άμεση στήριξη που χρειάζονται για να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τι περισσότερο χρειάζεται να γίνει», δήλωσε η πρωθυπουργός.
Στη συνάντηση αυτή, η Μέι, αποδοκιμάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο φώναζε «ντροπή» και την προσφωνούσε «δειλή».
Ένας κάτοικος της περιοχής είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος αυτού του πύργου είναι πιο ισχυρός και σταθερός από αυτή τη γυναίκα».
Μικρή ένταση σημειώθηκε ανάμεσα σε έναν διαδηλωτή και την φρουρά της πρωθυπουργού έξω από το κτίριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, διαδηλωτές έχουν κατακλύσει το δυτικό Λονδίνο διαμαρτυρώμενοι για την κατασκευή του πύργου που κόστισε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους.
Μία μερίδα διαδηλωτών, μάλιστα, εισέβαλε σε τοπικά δημαρχεία στην Βρετανική πρωτεύουσα. 
ΠHGH

Theresa May didn't speak to the people waiting outside. She rushed into her car. Heated scenes #GrenfellTower pic.twitter.com/brovHikpOG
— AssedBaig (@AssedBaig) June 16, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...