20 παράξενα-extreme δωμάτια ξενοδοχείων (φωτό)

Δείτε τα 20 απο πιο παράξενα δωμάτια ξενοδοχείων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο…
 

Από τη σουρεαλιστική δημιουργία του αγαπημένου Βέλγου σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ εξ ολοκλήρου από σοκολάτα μέχρι ένα δωμάτιο ζωγραφισμένο με καρτούν αλά Τζέσικα Ράμπιτ ή ένα ονειρεμένο χώρο με ασυνήθιστη θέα στο βυθό, να είστε σίγουροι ότι ένα προς ένα τα 20 πιο παράξενα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο που ακολουθούν είναι πάνω από τις προσδοκίες σας. Και ένα είναι σίγουρο:
Έστω κι αν τα βρείτε υπερβολικά ή extreme για κάποιους λόγους… όλοι θα πεθαίνατε για να μείνετε σε καθένα ξεχωριστά! Άλλωστε, όπως η αρχιτεκτονική δεν έχει κανόνες έτσι και η εμπειρία  δεν γνωρίζει από περιορισμούς!
1. Δωμάτιο 306, “Arte Luise Kunsthotel”, Βερολίνο

Βασισμένο σε ένα παλιό παιδικό κόμικ, το δωμάτιο σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή παιδικών βιβλίων KEHL, ο οποίος έδωσε έμφαση στα χρώματα και στις έντονες γραμμές, δημιουργώντας μαγικές “οφθαλμαπάτες”!
2. “Δωμάτιο Πανικού”, “Au Vieux Panier Hotel”, Μασσαλία

Ένα “σχιζοφρενικό” δωμάτιο, μισό λευκό και μισό καλυμμένο με γκράφιτι δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Tilt, ο οποίος χρησιμοποίησε την τεχνική της street art σε έπιπλα, τοίχους και υφάσματα μόνο στο ένα τμήμα του δωματίου.
3. Δωμάτιο 121, “Hotel Fox”, Κοπεγχάγη

Κάμπινγκ σε κλειστό χώρο θα μπορούσε να ονομαστεί κάλλιστα το δωμάτιο που βλέπετε, καθώς μια μεγάλη σκηνή δεσπόζει στο κέντρο του, ενώ ολόκληρος ο σχεδιασμός στους τοίχους παραπέμπει σε βουνήσιο τοπίο. Διά χειρός του Αυστραλού σχεδιαστή Rinzen.
4. Σουίτα “The Karen Blixen Suite”, “Giraffe Manor”, Ναϊρόμπι

Μέσα σε μια μεγάλη φάρμα με καμηλοπαρδάλεις, η εν λόγω σουίτα προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους ενοικιαστές: Οι καμηλοπαρδάλεις έρχονται στο δωμάτιο για να κλέψουν ένα κομμάτι μάνγκο ή ένα… χάδι!
5. Σουίτα “The Mine”, “Sala Silvermine Hotel”, Σουηδία

Αν δεν χρειάζεστε καθαρό αέρα ή φως, αυτό το υπόγειο δωμάτιο 150 μέτρα κάτω από τη γη, στο εσωτερικό ενός παλιού ορυχείου αργύρου, είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Βασικό χαρακτηριστικό, η ησυχία που επικρατεί σε όλο το ξενοδοχείο!
6. Σουίτα “The Gilded Lounge”, “La Maison des Champs Elysees”, Παρίσι

Ιδιαίτερος σχεδιασμός, ρετρό διακόσμηση με πολλά μοντέρνα στοιχεία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σουτίτας που σχεδίασε ο Martin Margiela, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους ενοίκους ένα είδος “σουρεαλιστικής” διασκέδασης στη διαμονή τους.
7. “The Only Room”, “Grand Hotel De Kromme Raake”, Ολλανδία

Το μοναδικό δωμάτιο στο πιο μικρό ξενοδοχείο του κόσμου είναι από μόνο του ένα παράξενο… δωμάτιο για δύο.
8. “Castle Room”, “Propeller Island City Lodge”, Βερολίνο

Το ξενοδοχείο “Propeller” ξεχώρισε άμα τη εμφανίσει του εξαιτίας των ιδιόμορφων δωματίων του, καθένα από τα οποία έχει και μια μικρή ιστορία να διηγηθεί: Για κάστρα, βασιλοπούλες και ιππότες, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δωμάτια...
9. Δωμάτιο 137, “Madonna Inn”, Καλιφόρνια

“Το δωμάτιο του ανθρώπου των σπηλαίων” ξεχωρίζει για τη διακόσμηση που παραπέμπει -πού αλλού;- σε σπηλιά. Μια ειδική τεχνοτροπία στους τοίχους δημιουργεί το εφέ των βράχων, ενώ στο δωμάτιο κυριαρχούν το ξύλο και το δέρμα.
10. Σουίτα “The Nautilus”, “Poseidon Undersea Resort”, Φίτζι

Με θέα τον εντυπωσιακό βυθό, η διαμονή σε αυτό το ξενοδοχείο -αρκετά μέτρα κάτω από τη θάλασσα- είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, που όλοι θα ήθελαν να ζήσουν έστω για μια φορά στη ζωή τους. Για 30.000 δολάρια τη βραδιά όχι μόνο θα βλέπετε τα κοράλλια και τα σπάνια είδη ψαριών έξω από το παράθυρό σας, αλλά θα μπορείτε να τα ταΐζετε κιόλας, ενώ ένα μικρό υποβρύχιο θα σας περιμένει καθημερινά για μια βόλτα στο βυθό.
11. Σουίτα “Glass Igloo”, “Kakslauttanen Igloo Village”, Φινλανδία

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο κάθε έτους, ενώ η διαμονή περιλαμβάνει ύπνο πάνω στο χιόνι, μέσα σε ένα περιβάλλον εξ ολοκλήρου δημιουργημένο από πάγο.
12. Δωμάτιο “Blue Line”, “Gladstone Hotel”, Τορόντο

Σχεδιασμένο από τους Barr Gilmore & Michel Arcand, το δωμάτιο είναι εξ ολοκλήρου βαμμένο σε έντονο μπλε χρώμα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα υφάσματα. Λευκά σχέδια στους τοίχους σπάνε τη μονοτονία του μπλε, ενώ βασικό χαρακτηριστικό του δωματίου είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για να δημιουργήσει κάθε ένοικος το δικό του βίντεο.
13.  “Ice Suite”, “Hôtel de Glace”, Κεμπέκ

Ο πάγος και το τσουχτερό κρύο σε όλο τους το μεγαλείο, για τους λάτρεις του χιονιού και όχι μόνο! Έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα έχουν κατασκευαστεί από πάγο, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες υπόσχονται να σας… φέρουν πιο κοντά!
14. “Survival Pod”, “The Capsule Hotel”, Ολλανδία
..
Εμπνευσμένο από τη “σέξι” απόδραση του Τζέιμς Μποντ (Roger Moore) στην ταινία “Ο Κατάσκοπος που με αγάπησε”, η “κάψουλα” μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο άτομα και έχει τη δυνατότητα να αγκυροβολήσει όπου υπάρχει νερό. Εκεί που η έννοια “ρομαντική βαρκάδα” γίνεται… φουτουριστικός ορισμός!
15. “Chocolate Room”, “La Reserve”, Παρίσι

Η σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο, από τα σκεπάσματα και τα έπιπλα μέχρι τους τοίχους και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Διά χειρός του διάσημου σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, που μεταμορφώνει αυτή τη γλυκιά “θεά” σε απόλυτο… φετίχ!
16. “The Free Spirit Spheres”, Καναδάς




Δεντρόσπιτα σε σχήμα σφαίρας πάνω στα δέντρα αναζωογονούν και εμπνέουν για μια πνευματική σχέση με τη φύση.
17. Δωμάτιο 409, “Hotel Fox”, Κοπεγχάγη

Ένα “παιδικό” δωμάτιο εμπνευσμένο από τη Χάιντι, γνωστή πρωταγωνίστρια παιδικών βιβλίων. Η ζωή στη φύση αλλά και ο βουκολικός τρόπος ζωής εδώ παίρνουν άλλη διάσταση.
18. “The Kiboko Star Bed”, “Loisaba Wilderness”, Κένυα

Μια καλύβα μέσα στην άγρια φύση της Κένυας προσφέρει πολυτελή διαμονή για δύο. Στα must, η εξωτερική ξύλινη “βεράντα”, όπου ένα διπλό κρεβάτι επιτρέπει… νυχτερινούς διαλογισμούς με τα άστρα!
19. Σουίτα “James Bond”, “Hotel Seven”, Παρίσι

Ένα δωμάτιο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον αγαπημένο κινηματογραφικό ήρωα, αλλά και σε όσους θέλουν να αισθανθούν έστω για λίγο… κατάσκοποι! Μια σέξι παρτενέρ θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στις παροχές!
20.  Casa Triangular, “Hix Island House”, Πουέρτο Ρίκο
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...