Τα δύο επικρατέστερα πρόσωπα για την ηγεσία της ΕΡΤ

O Bασίλης Κωστόπουλος και o Γιώργος Θαλασσινός είναι οι επικρατέστεροι για τις θέσεις διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή αντίστοιχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο σχεδιασμός για την «επόμενη μέρα» στην ΕΡΤ περιλαμβάνει δύο πρόσωπα, πλέον του σημερινού προέδρου Διονύση Τσακνή, σύμφωνα με πληροφορίες.
Αφού έλαβε περισσότερες από 20 αιτήσεις στην πρόσκληση
εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε προ λίγων εβδομάδων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατέληξε σε δύο πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να αλληλοσυμπληρώνονται.
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει ο δικηγόρος, πρώην επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος.
Στους σχεδιασμούς, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπεται και θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, για την οποία επικρατέστερος φέρεται ο Γιώργος Θαλασσινός.

Όπως αναφέρει η Αυγή, «ο Βασίλης Κωστόπουλος αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα για την ΕΡΤ. Επί σειρά ετών διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην εταιρεία, που σημαίνει ότι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Την περίοδο του «μαύρου» έδωσε και αυτός τον αγώνα για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ως εργαζόμενος στην ΕΡΤ και ως νομικός. Αρνήθηκε να ενταχθεί στη Δ.Τ. και τη ΝΕΡΙΤ, όπως έκαναν πολλά στελέχη της ΕΡΤ. Ο Β. Κωστόπουλος την περίοδο 2005-2009 κυνηγήθηκε από την τότε «αμαρτωλή» διοίκηση Χρ. Παναγόπουλου και έχασε τη θέση του στην ΕΡΤ. Επανήλθε ωστόσο το 2010, έπειτα από δικαστική διαμάχη.

Ο Γιώργος Θαλασσινός έγινε γνωστός ως διευθυντής επί σειρά ετών του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία, που σφράγισε από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 τα μουσικά και ραδιοφωνικά πράγματα. Νωρίτερα, από κοινού με άλλους δημοσιογράφους και παραγωγούς, βρέθηκε στην ομάδα που ξεκίνησε τον 902 Αριστερά στα FM, από όπου και αποχώρησε με τη διάσπαση του Συνασπισμού. Για μικρό διάστημα διετέλεσε επικεφαλής του ραδιοφώνου Planet. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το επιχειρείν. Υπήρξε ιδιοκτήτης του θρυλικού Φλοράλ στην πλατεία Εξαρχείων, το οποίο όμως έκλεισε πριν από μερικούς μήνες».
Πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...