Πωλείται η Ducati, ενδιαφέρεται (και) η ..Harley-Davidson!

Τον Ιούλιο ξεκινάει μια ιδιότυπη «κούρσα» για το κόκκινο εργοστάσιο, εκείνη της πώλησής του από τον Γερμανικό κολοσσό της Volkswagen και συγκεκριμένα την Audi, όπου και ανήκει.
Ο πιθανός αγοραστής «έκπληξη» ωστόσο έρχεται από τη δύση και πρόκειται για τη Harley-Davidson. Μάλιστα, δημοσιεύματα του Reuters αναφέρουν ότι στο όνομα του «παζαριού» το εργοστάσιο από το Milwaukee επιστράτευσε και τη Goldman Sachs,
ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη οικονομική συμφωνία και με το χρυσό deal για τους Γερμανούς να φτάνει το 1.5 δις (!!!) ευρώ. Λογική τιμή αν σκεφτεί κανείς ότι τα έσοδα του 2016 έφτασαν στο ύψος των 593 εκ. ευρώ!​Το πωλητήριο γράφει 1.5 δις ευρώ!
Οι προσφορές που θα πέσουν στο τραπέζι ωστόσο θα είναι αρκετές, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα πάντα με το Reuters- αναμένεται να είναι και η BMW, η Honda αλλά και η Suzuki. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «τιμή» τρόμαξε τέρατα της βιομηχανίας, όπως η ινδική Hero MotoCorp (που έχει στην κατοχή της το 49% της Eric Buell Racing), η TVS Motor και Royal Enfield, κάνοντάς τους να αποσύρουν το αρχικό τους ενδιαφέρον!
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Ducati είχε εξαγορασθεί το 2012 από τη VW έναντι «μόλις» 860 εκ. ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 20:34

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...