Sachsenring 2017 : Ένας βαθμολογικά -και όχι μόνο- συναρπαστικός αγώνας!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTOGP
9ος Αγώνας, Sachsenring Γερμανία, 2 Ιουλίου 2017
Του Νίκου Τσαμάνδουρα
Όπως στον προηγούμενο αγώνα στην Ολλανδία, ο καιρός ήταν αναποφάσιστος και στη Γερμανία, καταλήγοντας ωστόσο σε ένα συννεφιασμένο μα στεγνό μοτίβο που επέτρεπε στους αναβάτες μια σχετική άνεση στην επιλογή των ελαστικών.
Άνεση θεωρητική, καθώς η ποιότητα της ασφάλτου είχε άλλα σχέδια, ειδικά για τις πιο μαλακές γόμες της Michelin.
Η pole position του Marc Marquez μεταφράστηκε σε νίκη, όχι όμως εύκολη, αφού ο τοπικός ήρωας Jonas Folger της Yamaha Tech3, αναρριχόμενος από την 5η θέση απείλησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την κυριαρχία του Ισπανού πρωταθλητή, παίρνοντας μάλιστα για κάποιο διάστημα τα ηνία του αγώνα και σημειώνοντας ρεκόρ πίστας. Ελάχιστους γύρους πριν το τέλος και επιδεικνύοντας ωριμότητα πρωτόγνωρη για rookie, συμβιβάστηκε με το 2ο σκαλί του βάθρου εντυπωσιάζοντας με τη σταθερότητα του. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο επί χρόνια «εργάτης» του HRC, Dani Pedrosa, κάνοντας ένα «μοναχικό» αγώνα καθώς όντας στην 3η θέση δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε ουσιαστικά (με εξαίρεση κάποιες «στιγμές» με τον Jorge Lorenzo) και για τους 30 γύρους στη γερμανική άσφαλτο.



Στην 4η θέση η πρώτη εργοστασιακή Yamaha ήταν εκείνη του Vinales, ο οποίος παρά την 11η θέση εκκίνησης πέρασε υποδειγματικά στον 20ο γύρο τον Valentino Rossi, που παρά την καλή εμφάνιση διάλεξε το δρόμο της συλλογής βαθμών τερματίζοντας στην 5η θέση χωρίς πολλή πίεση. Στις θέσεις 6 και 7 τερμάτισαν μετά από αρκετά ενδιαφέρουσα απόδοση οι Bautista και A. Espargaro αντίστοιχα, με την Aprilia του δεύτερου να δείχνει θετικά σημάδια προόδου. Δυστυχώς η επιλογή του πίσω μαλακού ελαστικού είχε το τίμημά της για τον Andrea Dovizioso, με την 8η θέση τερματισμού να συνεπάγεται την απώλεια της πρωτοπορείας στο κυνήγι του τίτλου. Η 10άδα έκλεισε με τους Zarco και Crutchlow, οι οποίοι από το ζέσταμα δεν έδειξαν πως θα αποσπούσαν καλύτερα αποτελέσματα.
​Και πάλι μίλησαν τα λάστιχα!
Εκτός 10άδας, στην 11η θέση, είδε την καρό σημαία ο Jorge Lorenzo, ο οποίος επιλέγοντας μαλακές γόμες μπροστά/πίσω αρχικά έφτασε «στιγμιαία» μέχρι την 3η θέση. Μια θέση όμως που δε μπόρεσε να κρατήσει για πολύ. Ομοίως ο Petrucci -αν και ξεκίνησε 2ος - δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τελική 12η θέση και παρά τις προσδοκίες που γέννησε η εξαιρετική του απόδοση στο Assen. Υπόλοιποι τερματίσαντες ήταν οι P. Espargaro και Smith με τις εργοστασιακές KTM ενώ τους ακολούθησαν οι Miller, Kallio, Abraham, Rabat, Baz, Redding και τελευταία και μοναδική Suzuki που τερμάτισε εκείνη του Alex Rins, καθώς ο Iannone έπεσε πιέζοντας τον Jorge Lorenzo. Πτώση επίσης σημείωσε και ο Sam Lowes, ενώ τέλος o Hector Barbera είδε τη μαύρη σημαία του αποκλεισμού του από τον αγώνα καθώς δε συμμορφώθηκε με την ποινή της διέλευσης από τα pits λόγω άκυρης εκκίνησης.



Το σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά με τους 4 βασικούς διεκδικητές του (Marquez, Vinales, Dovizioso και Rossi) να βρίσκονται με διαφορά έως δέκα βαθμούς ανάμεσά τους στις πρώτες θέσεις!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ .
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017, 17:16

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...