Αναγνωρίζει τις δυσκολίες για τους πολίτες** Αισίοδοξη η Μέρκελ για την Ελλάδα

Στο θέμα της Ελλάδας, για το οποίο εμφανίστηκε πιο αισιόδοξη σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην καθιερωμένη της συνέντευξη Τύπου μετά το καλοκαίρι.
 Ακολουθούν κάποια από τα βασικά στοιχεία της ομιλίας της, που εκφωνήθηκε λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Ευρωζώνη

«Αναφορικά με την ευρωζώνη έχουμε πολύ θετικά στοιχεία. Όλα τα κράτη μέλη δείχνουν οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας».
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σήμερα σε μια πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όταν ανησυχούσα πολύ περισσότερο και ευχόμουν στην Ελλάδα κάθε επιτυχία. Γνωρίζω ότι είναι πολύ πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από περισσότερες θέσεις εργασίας και στη συνέχεια σταδιακά από περισσότερη ευημερία».

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας
«Πιστεύω ότι η πρόταση του (υπουργού Οικονομικών) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ καλή»

Σχέσεις με την Τουρκία
«Θα ήθελα να είχαμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία, αλλά θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα (…) Αυτή είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη φάση στις σχέσεις μας».
«Το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο, (όλοι οι Γερμανοί πολίτες) που κρατούνται (στην Τουρκία) θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».

Μεταναστευτική πολιτική
«Η Ευρώπη δεν έχει κάνει το μάθημά της, η συμφωνία του Δουβλίνου δεν λειτουργεί, πρέπει να μεταρρυθμιστεί και οι υπουργοί Εσωτερικών (της ΕΕ) εργάζονται πάνω σε αυτό. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να διασφαλίσουν μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη».

Ρωσία και κρίση στην Ουκρανία
«Συνεργάζομαι με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά και με τη βοήθεια των ΗΠΑ για να βρούμε μια λύση (στην κρίση στην Ουκρανία)».
«Ξεκαθαρίσαμε μόλις χθες στην κοινή μας ανακοίνωση ότι η διατήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός είναι πρωτίστης σημασίας».
«Αν τηρηθεί η συμφωνία του Μινσκ, τότε πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...