Βίντεο Drone: Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» βυθισμένο στον Σαρωνικό

Εντυπωσιακά πλάνα από drone καταγράφουν το σημείο βύθισης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, συμφερόντων Θεόδωρου Κουντούρη, που σκόρπισε περισσότερους από 2.500 τόνους πετρελαιοειδών στον Σαρωνικό.

Διακρίνεται καθαρά το βυθισμένο πλοίο, σε βάθος περίπου 30 μέτρων. Τα εναέρια πλάνα που εξασφάλισε το portal ναυτιλιακής ενημέρωσης arxipelagos.com.
πηγη


Ποινική δίωξη για βαρύτατες παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά σε βάρος των υπευθύνων της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που σκόρπισε πετρελαιοειδή σε όλο τον Σαρωνικό.
Οι διώξεις, σε πρώτη φάση, στρέφονται κατά των υπευθύνων του δεξαμενόπλοιου (καπετάνιος, ιδιοκτήτης κλπ), όπως προβλέπεται από το νόμο. Η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος θα ερευνήσει την ύπαρξη ή μη ευθυνών και άλλων προσώπων. Η έρευνα ενδεχομένως να επεκταθεί και προς άλλες κατευθύνσεις.
Νωρίτερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, παρενέβη και ζήτησε να της αποσταλεί από το Λιμενικό η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Η καφρίλα του Βερύκιου και του Τζήμερου

 

Αντιδράσεις στα social media προκαλούν τα κακόγουστα και ρατσιστικά σχόλια του δημοσιογράφου, Δήμου Βερύκιου και αντιπρόεδρου του Alpha και του Θάνου Τζήμερου για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και την αυτοψία στη μόλυνση του Σαρωνικού.
«Ο έρμος ο Κουρουμπλής έχει και το πρόβλημα της όρασης, είναι και στον βυθό η νάρκη, πού να τη δει», ήταν το απρεπές σχόλιο του Βερύκιου.


Ο Θάνος Τζήμερος με τη σειρά του δηλώνει πως «σέβεται την προσωπική αναπηρία κάθε ανθρώπου» αλλά αναρωτιέται πως ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας έκανε αυτοψία, αφού είναι τυφλός.


  00:00    
00:00
 
00:00 
     
 

Το ότι η λέξη «αυτοψία» μπορεί να μην ταυτίζεται απόλυτα με την οπτική επαφή αλλά κυρίως με τη συνάντηση φορέων ώστε να υπάρχει μια «γενική εικόνα» της κατάστασης και συντονίζει με τους αρμόδιους φορείς, δεν περνά από το μυαλό του κυρίου Τζήμερου.
Μάλιστα συνεχίζει, τερματίζοντας την καφρίλα του: «Άρα δύο τινά ισχύουν. Ή ο Κουρουμπλής δεν είναι τυφλός, εκδοχή που ευχόμαστε να αληθεύει μολονότι εγείρει άλλα θέματα διότι ως τυφλός έκανε πολιτική καριέρα ή είναι και τυφλός και χαζός».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...