Κάλυψη Ασημακοπούλου από ΝΔ για τον σύμβουλο της ΕΕΤΤ – Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή

Μείζον πολιτικό ζήτημα η παραβίαση του ασυμβίβαστου για τον αντιπρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής
Να ανασκευάσει επιχείρησε η Ασημακοπούλου
 «Άστοχη η δήλωσή της» σχολιάζει ο Κυρανάκης
Πολιτική κάλυψη από την Πειραιώς
Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή

Όπισθεν… ολοταχώς προκειμένου να ανασκευάσει τα όσα δήλωσε σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής


Ασημακοπούλου: Με συμβούλεψε ως σύμβουλός μου ο κ. Παπαουλάκης

Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκο Παπαουλάκη και τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να την «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς και την ίδια την Επιτροπή να συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για το θέμα αυτό.
Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ δήλωσε απροκάλυπτα χθες, Τετάρτη, πως η συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ σε σύσκεψη τομεαρχών του κόμματος δεν συνιστά παραβίαση του ασυμβίβαστου, κάτι βέβαια που μόνο η ίδια πιστεύει, αφού ο επίσης «γαλάζιος» Κυρανάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε».
Η ίδια η Ασημακοπούλου σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα δήλωνε χθες, λέγοντας: Δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου με τη Ν.Δ. ο συγκεκριμένος κύριος. Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη.
...
«Άστοχη η δήλωσή της»
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στον απόηχο της χθεσινής της δήλωσης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 αναφέροντας πως για την υπόθεση Παπαουλάκη «δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό». Τόνισε πως «δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η συμμετοχή του κ. Παπαουλάκη στη συνάντηση που είχε η κ. Ασημακοπούλου με ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών έγινε στα γραφεία της ΝΔ».
Πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν είναι σύμβουλος της κ. Ασημακοπούλου», αν και η ίδια το παραδέχτηκε χθες σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο 24/7, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου και πως είναι σύμβουλός της.
Όταν ακούστηκε στον αέρα η δήλωσή της, ο κ. Κυρανάκης απάντησε ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε». Σημείωσε δε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ».
Σιγή ιχθύος από την Πειραιώς
Μπορεί βέβαια ο Κυρανάκης να προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, σχολιάζοντας ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά της, επισήμως ωστόσο από την Πειραιώς δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση για το ζήτημα, παραχωρώντας κάλυψη στην τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος.
Έκτακτη συνεδρίαση
Την ίδια στιγμή σήμερα η ΕΕΚΤ συνεδριάζει για την υπόθεση Παπαουλάκη καθώς όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤ, «το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.
Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012.

  • TAGS
  • Ανεξάρτητη Αρχή
  • Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
  • Νέα Δημοκρατία
  • Νίκος Παπαουλάκης
  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...