Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το NBC

Δεν σταματά να εκπλήσσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη, απειλεί -μέσω Twitter- να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, επειδή -κατά τον ίδιο- διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

«Με τόσα fake news που μεταδίδει το NBC και τα δίκτυο, μήπως θα ήταν θεμιτό κάποια στιγμή να επανεξετάσουμε την άδεια τους; Κάνουν κακό στη χώρα», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα του NBC, έγραψε στο Twitter: «Το NBCNews επινόησε ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι θέλω "δεκαπλασιασμό" του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για καθαρό μύθευμα που έχει στόχο να με υπονομεύσει. NBC = CNN».
Το επίμαχο δημοσίευμα του NBC εξηγεί επί της ουσίας για ποιο λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε «ανόητο» τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα λοιπόν με το NBC, σε συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ το 1960 είχαν 32.000 πυρηνικές κεφαλές ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στις 4.480. Ο Ντόναλντ Τραμπ δυσαρεστήθηκε με αυτή την μείωση και διέταξε τον δεκαπλασιασμό του αποθέματος των πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...