Στην κορυφή της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, 85-59 τον Ερυθρό Αστέρα

Πατώντας «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα νικώντας με το επιβλητικό 85-59 και έπιασε στην 1η θέση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Σταθερή αξία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος πρωταγωνίστησε και απόψε με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Χόλις Τόμπσον με 14 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν ιδανικά τις
υποχρεώσεις τους στη… «διαβολοβδομάδα» της Euroleague (2 στα 2), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο «ερυθρόλευκος» κόσμος να αποθεώσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, μετά τα όσα ακούστηκαν εις βάρος του από την εντός έδρας ήττα με τον Παναθηναϊκό. Στα απρόοπτα της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Κώστα Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ χτύπησε στον αυχένα, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και αποχώρησε για τα αποδυτήρια, προκειμένου να εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών.
Από τον Ερυθρό Αστέρα, που υπέστη την τέταρτη διαδοχική ευρωπαϊκή ήττα του, ξεχώρισε ο Τέιλορ Ρότσεστι με 20 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 47-37, 67-49, 85-59.
Ο Ολυμπιακός εστίασε το παιχνίδι του μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ να «χτυπούν» κοντά στο καλάθι οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν με το… καλημέρα κεφάλι στο σκορ, ενώ όταν μπήκε στην… εξίσωση και ο Στρέλνιεκς από τα 6.75 οι Πειραιώτες ξέφυγαν στο 6΄ για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (+11, 18-7), για να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +9 (22-13). Ωστόσο, στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, η ελληνική ομάδα έχασε τη διάρκειά της στην άμυνα, δεν έλεγξε τα ριμπάουντ και υποπίπτοντας σε 6 λάθη μέχρι το ημίχρονο έδωσε την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να μειώσει στους -3 (30-27 στο 15΄). Γρήγορα όμως υπήρξε ανασύνταξη και με τον Ρόμπερτς να εκτελεί από τα 6.75, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (47-37).
Στο τρίτο δεκάλεπτο, πάντως, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την αναμέτρηση… Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνα τους, κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ και με επιμέρους σκορ 18-9, εκτόξευσαν στο 28΄ τη διαφορά στο +19 (65-46), μπαίνοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 26΄ και με το σκορ 61-45 υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα εντός του αγωνιστικού χώρου, από δακρυγόνο που έπεσε έξω από το ΣΕΦ. Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες να φτάνουν χωρίς… άγχος στο τελικό 85-59.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ (Ισπανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Ρόσι (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μακλίν 9, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 11 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μιλουτίνοβ 13, Στρέλνιεκς 9 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 6 (2), Ουίλτζερ, Τόμπσον 14 (2).
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Ραντίτσεβιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 3, Λάζιτς, Αντιτς 9 (3), Ντόμπριτς 4, Φελντέιν 6 (1), Ρότσεστι 20 (4), Λεσόρτ 1, Γιοβάνοβιτς 8, Μπιέλιτσα 6.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...