Σοκ και δέος από τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ – Το κλάμα του Μπουφόν (video)

Τελικά, υπάρχουν και χειρότερα από τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας. Η Ιταλία των τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων έμεινε εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ ύστερα από 60 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1958, καθώς δεν κατόρθωσε να ανατρέψει το 0-1 από το παιχνίδι στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Η «σκουάντρα ατζούρα», η οποία στα χέρια του Τζαμπιέρο Βεντούρα έχασε μέρος της δυναμικής της, έμεινε στο 0-0 με τη Σουηδία και θα είναι απούσα από τα γήπεδα της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018, ενώ ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο έκτο Μουντιάλ της καριέρας του.


Προφανώς ο 40χρονος θρύλος περίμενε ένα δοξασμένο φινάλε στο Μουντιάλ, αλλά το παιχνίδι είναι σκληρό κι κι ο Τζίτζι Μπουφόν λύγισε από τα συναισθήματα μπροστά στην κάμερα, στην τελευταία του εμφάνιση με την εθνική Ιταλίας.
Αποχωρώντας πάντως ο Μπουφόν άφησε μία νότα αισιοδοξία για τη διάδοχη κατάσταση: «Η Εθνική θα αναγεννηθεί. Είμαστε Ιταλοί, πάντοτε ικανοί να προχωράμε παρακάτω. Αφήνω τη θέση στον σπουδαίο Τζίτζιο Ντοναρούμα και στον Ματία Περίν, που είναι ικανότατοι».
Για το τέλος ήρθε το αντίο και στο παρεάκι του: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, σε όσους με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Στον Κιέλο μου, τον Μπάρτσα μου, στο Λέο μου. Ευχαριστώ παλικάρια μου. Ευχαριστώ Ιταλία».
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ – gazzetta
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...