Αυτοκίνητο: Δείτε πώς είναι να οδηγεί κανείς με σχεδόν 460 χλμ./ ώρα;Βιντεο.

Το Koenigsegg Agera RS είναι όπως έχουμε γράψει ο νέος κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητα παραγωγής, έχοντας σημειώσει σε αυτοκινητόδρομο της Νεβάδα στις ΗΠΑ μέσο όρο 447,19 χλμ./ ώρα.
Και λέμε μέσο όρο γιατί προκειμένου να καταγραφεί επίσημα το ρεκόρ το αυτοκίνητο πρέπει να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μάλιστα προς τη μια το Agera RS πέτυχε 457,94 χλμ./ ώρα, τιμή ακόμα πιο συγκλονιστική για ένα τετράτροχο το οποίο μπορεί ο καθένας να το αποκτήσει αν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τα (πολλά) χρήματα που απαιτούνται.

Φυσικά δεν μπορούν να κινηθούν όλοι με αυτές τις ταχύτητες, ενώ φυσικά το ερώτημα είναι τι βλέπει και πώς νοιώθει ο οδηγός που κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που σπάει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Προκειμένου να το απαντήσει η σουηδική Koenigsegg έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια με τον Niklas Lilja να πιάνει με το Agera RS τα σχεδόν 460 χλμ./ ώρα που προαναφέραμε.
Βλέποντας το βίντεο αυτό που κάνει εντύπωση είναι καταρχήν ο ήχος και στη συνέχεια η εξαιρετική ευστάθεια του σουηδικού hyper car και βέβαια το πόσο χαλαρός είναι ο οδηγός του. Ο οποίος στα περίπου 330 χλμ./ ώρα, μια ταχύτητα που για τους περισσότερους ανήκει στην στρατόσφαιρα του απίθανου, πιάνει το τιμόνι μόνο με το ένα χέρι. Τόσο σίγουρος είναι για τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και τις ικανότητες τις δικές του, ενώ στις δοκιμές δεν αποκλείεται να έχει κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...