Το «Κοριτσάκι» απειλεί να παγώσει τη Βρετανία

Το αντίστοιχο φαινόμενο το 2010 και 2011, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, προκάλεσε αυξημένη χιονόπτωση στη Βρετανία | Jane Barlow/PA via AP...
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τη Βρετανία ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ κρύος, τόσο, ίσως και περισσότερο με τον χειμώνα του 2010 και του 2011, εξαιτίας της «Λα Νίνια», του φυσικού φαινομένου που φέρνει μακράς διάρκειας κακοκαιρία και ψύχος.

Η «Λα Νίνια» (ή «Το Κοριτσάκι», ονομασία που αντιστοιχεί στο «Ελ Νίνιο» που φέρνει κύματα θερμών καιρικών φαινομένων και συνδέεται με την κλιματική αλλαγή) προκαλεί ψυχρά καιρικά φαινόμενα κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά όπως και πριν από επτά χρόνια αναμένεται να φτάσει στη Βρετανία, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο, που εκτιμάται ότι θα είναι «ο πιο ψυχρός μήνας για πολλά χρόνια».
Το αντίστοιχο φαινόμενο το 2010 και 2011, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, προκάλεσε αυξημένη χιονόπτωση στη Βρετανία, αλλά μεγάλη ξηρασία στην Αφρική.
Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία συνιστά στον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος, λέγοντας ότι είναι πρόωρο να γνωρίζουμε από τώρα τι θα συμβεί μέσα στον Φεβρουάριο και ότι «πιθανώς ο αντίκτυπος του φαινομένου να είναι ηπιότερος φέτος».
Ωστόσο, εξηγούν ότι θα υπάρχει περισσότερη παγωνιά, αλλά λιγότερο χιόνι, και ότι οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα (-5,3 βαθμοί Κελσίου στην επαρχία της Οξφόρδης) έως τα Χριστούγεννα θα υποχωρήσουν.
Παρ' όλα αυτά, κρατά μικρό καλάθι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Μετεωρολογικής, Γκρέιαμ Μαντζ, όλα αυτά είναι «χαρακτηριστικά της Λα Νίνια. Ωστόσο πώς θα εξελιχθεί μένει να φανεί».
«Περιμένουν ότι θα έχουμε περισσότερη ψύχρα από το μέσο όρο, αλλά ίσως να δούμε λιγότερο από 10 εκατοστά χιόνι».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...