Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη στολισμένη Ελλάδα

Σκέφτεσαι που θα πραγματοποιήσεις το φετινό σου ταξίδι για τα Χριστούγεννα;  Ξέρω, το μυαλό σου πετάει στις πόλεις της Ευρώπης, αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Πάργα και Βιέννη. Κάνεις μια μικρή έρευνα, δε βρίσκεις φθηνά εισιτήρια όποτε κάνεις δεύτερες σκέψεις για κάτι πιο κοντινό· Κωνσταντινούπολη ή Μπάνσκο; Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να ξεφύγεις και να αλλάξεις παραστάσεις, μα θα σου πρότεινα να μην αποκλείσεις το ενδεχόμενο να περάσεις τα Χριστούγεννα σου στην Ελλάδα.
Είτε ζητάς ήρεμες διακοπές σε γραφικά χωριά, είτε χλιδάτα party σε μεγαλουπόλεις, στη χώρα μας θα βρεις κάθε είδους επιλογή… Ποια θα είναι η δική σου;

ΑΡΑΧΩΒΑ

Στις πλαγιές του Παρνασσού, κρυμμένη μέσα στην ομίχλη, η κοσμοπολίτικη Αράχωβα βάζει τα καλά της. Κατά τη διάρκεια των εορτών τα μαγαζιά είναι γεμάτα κόσμο και δεν είναι λίγα τα events που λαμβάνουν χώρα. Στολισμένη και έτοιμη να σε υποδεχτεί, η Αράχωβα σε προσκαλεί να γευθείς, να μυρίσεις και να απολαύσεις το άρωμα των Χριστουγέννων της!

Link Greece ask
Arachova ©Link Greece


ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Τα γραφικά Ζαγοροχώρια γίνονται ακόμα πιο ονειρικά με τα χριστουγεννιάτικα φώτα. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα σαν βάση και να περιπλανιέσαι κάθε ημέρα σε ένα διαφορετικό ονειρικό σκηνικό.. Άλλωστε το γνωρίζεις ήδη, στο Ζαγόρι, κάθε χωριό είναι ένα ταξίδι!

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Papigo Sunset Snow 1st January 2012 © dimitrisgol


ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ακόμα μια εξαιρετική επιλογή είναι η εκδρομή στην Καστοριά για τα Χριστούγεννα. Θα εκπλαγείς με τη φυσική ομορφιά, τα τοπία, και τον αυθεντικό χαρακτήρα του τόπου. Έλα μαζί μου σε ένα νοερό περίπατο στο παραλίμνιο της Καστοριάς…

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Καστοριά, © gk.giannis

ΜΕΤΣΟΒΟ

Κι αν αποφάσισες πώς αυτά τα Χριστούγεννα θέλεις να πάρεις τα βουνά τότε επέλεξε το Μέτσοβο. Τα αξιοθέατα δεν είναι λίγα και η ποικιλία στις επιλογές δραστηριοτήτων δε θα σου επιτρέψει να βαρεθείς. Η φιλοξενία των κατοίκων θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, ενώ η Μετσοβίτικη κουζίνα θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σου. Αυτά τα Χριστούγεννα ξεκινά την εξερεύνηση της Ελλάδας που δε γνωρίζεις· ξεκινά τη δική σου διαδρομή στο Μέτσοβο!

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Μέτσοβο © Eleanna K. Melissa

ΠΗΛΙΟ

Το Πήλιο έχει διαφορετικές όψεις κάθε εποχή, είναι μαγευτικό μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το χειμώνα που οι πλαγιές του απογυμνώνονται φανερώνεται μια επιβλητική ομορφιά. Ο συνδυασμός  του γυμνού βουνού με τα τρεχούμενα νερά να κυλούν για να «ακουμπήσουν» τη θάλασσα σε συνδυασμό με τη θέα στο Αιγαίο ή στον Παγασητικό θα σε καθηλώσει. Ο στολισμός είναι λιτός, μα η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα διάχυτη. Αν ζητάς να ξεφύγεις από την πόλη αυτές τις γιορτές και να χαλαρώσεις στην ηρεμία του βουνού και στη γαλήνια θέα της θάλασσας τότε απόδρασε στην Πορταριά Πηλίου!

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Μακρινίτσα, Πήλιο © Vasilis Alexadratos

 ΔΡΑΜΑ

Αν εναλλακτικά ψάχνεις να ανακαλύψεις το χωριό του Αη Βασίλη τότε ετοιμάσου για ταξίδι στο Βορρά. Όχι, δε θα πρέπει να φτάσεις μέχρι τη Λαπωνία της Φιλανδίας. Στο κέντρο μιας μικρής, μα πολύ φιλόξενης πόλης θα βρεις ένα ονειρικό σκηνικό να ξεδιπλώνεται.. Η «Ονειρούπολη» της Δράμας σε μεταφέρει σε ένα μαγικό χωριό, με ξωτικά και εργαστήρια, με χιονάνθρωπους και μυθικά πλάσματα. Στα σπιτάκια δραστηριοτήτων σε περιμένουν πολλές πολλές εκπλήξεις! Ο Αη Βασίλης είναι στο σπίτι του στην «Ονειρούπολη» και ανυπομονεί να σε γνωρίσει. Μπορείς να αρνηθείς την πρόσκληση του;

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Ονειρούπολη Δράμας © Theophilos Papadopoulos

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη συμπρωτεύουσα θα βρεις χαλαρή, χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, εορταστικό στολισμό σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, μεγάλη αγορά για να ψωνίσεις τα δώρα των Χριστουγέννων και ανθρώπους με χαμόγελα ολόγυρα σου! Όσον αφορά στη διασκέδαση, δε θα ξέρεις τι να επιλέξεις, από μια χαλαρή βόλτα για τσίπουρα στην Καμάρα μέχρι ρεβεγιόν σε εκλεπτυσμένα μαγαζιά της παραλίας. Απαραίτητη στάση στην πλατεία Αριστοτέλους για φωτογραφίες στο δέντρο, στη φάτνη και φυσικά στο καράβι. Βρες πολυτελή διαμονή στη Θεσσαλονίκη και βίωσε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σου μείνει αξέχαστο!

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη © TrippinOn

ΑΘΗΝΑ

Ποιος είπε ότι η Αθήνα δεν είναι ιδανική επιλογή για την περίοδο των Χριστουγέννων; Κάθε περιοχή της είναι όμορφα στολισμένη, τις εντυπώσεις όμως κλέβει ο στολισμός της πλατείας Συντάγματος. Ζαχαρωτά, ζεστό κρασί και κάστανα στα κάρβουνα θα φτιάξουν κάθε σου μέρα στην πρωτεύουσα. Σαν πέφτει το σκοτάδι τα φώτα της πόλης σε μαγεύουν… Οι επιλογές για διασκέδαση είναι αναρίθμητες. Θέλεις περισσότερα tips; Διάβασε τις προτάσεις της Άννας για ξεχωριστά Χριστούγεννα στην Αθήνα.

χριστουγεννα ταξιδι διακοπες ελλαδα
Χριστούγεννα στην Αθήνα © Άννα Γιάνναρου



Διάβασε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...