Συνελήφθησαν μέλη της σπείρας των Κολομβιανών που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα

Στη σύλληψη δυο μελών της διεθνούς σπείρας που είχε κλέψει ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό από τα δημόσια νοσοκομεία «Άγιος Σάββας», Λάρισας, Λαμίας και Βόλου, τον περασμένο Μάιο προχώρησαν οι αρχές της Γερμανίας και της Κολομβίας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από την έκδοση διεθνών ενταλμάτων από τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για μια γυναίκα  27 ετών η οποία
συνελήφθη στη Γερμανία και έναν Κολομβιανό που συνελήφθη στη χώρα του, ο οποίος είναι μεταξύ των δραστών της σπείρας που έπραξε τις κλοπές στην Ελλάδα.
Η ίδια σπείρα έχει αφαιρέσει ιατρικά μηχανήματα από Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία.
Στην Αθήνα είχαν έρθει μέσω Τουρκίας. Είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στο κέντρο, ενώ κυκλοφορούσαν μόνο με νοικιασμένα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιούσαν γυναίκες οι οποίες πήγαιναν δήθεν ως ασθενείς στα νοσοκομεία που θα χτυπούσε η σπείρα, για να κάνουν κατόπτευση χώρου και να βγάλουν ακόμα και φωτογραφίες από τα ιατρεία.
Κατόπιν διέφυγαν από τη χώρα για τη Λατινική Αμερική. Εκτιμάται ότι από πίσω τους κρυβόταν καρτέλ ναρκωτικών. Η ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει τα μηχανήματα, αξίας άνω των 540.000 ευρώ που επιστράφηκαν στα νοσοκομεία.
Αναμένεται να ζητηθεί η έκδοσή τους στη χώρα μας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...