Η Ρωσία ανοίξε εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια περιοχή Yamal της χώρας-ρωσική Αρκτική..

Το πλοίο Christophe de Margerie (R), ένα δεξαμενόπλοιο πάγου που έχει εξοπλιστεί για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, είναι αγκυροβολημένο στο αρκτικό λιμάνι Sabetta, περιοχή Yamalo-Nenets, Ρωσία © Olesya Astakhova / Reuters
Η Ρωσία έχει ανοίξει εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια περιοχή Yamal της χώρας. Το πρώτο δεξαμενόπλοιο με LNG εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το πετρελαιοφόρο που φέρει το πάγο ονομάστηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Total Christophe de Margerie ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία. Το δεξαμενόπλοιο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 173.000 κυβικά μέτρα ΥΦΑ. Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει 15 δεξαμενόπλοια τόσο μεγάλα όσο το «Christophe de Margerie».
"Η Ρωσία πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες για την ανάπτυξη δυναμικότητας για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου", δήλωσε ο Πούτιν στην τελετή.
Το ποσοστό συμμετοχής στην επιχείρηση ανήκει στη ρωσική ενέργεια Novatek. Είκοσι τοις εκατό το καθένα ανήκει στην Total και το CNPC της Κίνας, ενώ το υπόλοιπο 9,9% ανήκει στο Ταμείο Silk Road της Κίνας.

Με κόστος 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μονάδα θα διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής και συνολική χωρητικότητα 16,5 εκατομμυρίων τόνων ΥΦΑ ετησίως.
Σχεδόν το 96% της παραγωγής του εργοστασίου ΥΦΑ έχει ήδη συρρικνωθεί. Οι κύριοι πελάτες θα είναι οι χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ανέφερε ο Novatek.

Οι μέτοχοι του έργου Novatek - Total και CNPC - θα αγοράσουν ΥΦΑ σε μακροπρόθεσμη βάση.

Στην τελετή παρακολούθησε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Saudi Aramco. Το βασίλειο σκέφτεται να συμμετάσχει στο νέο έργο της Novatek, Arctic LNG 2, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...