Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά με το τρένο!

Το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα είναι ζήτημα τριών ωρών και είκοσι λεπτών από τις 6 Ιουνίου του 2018, λέει ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι τότε, όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι σιδηρόδρομοι θα μπορούν να ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες που θα περιορίσουν το χρόνο ταξιδιού.
Μάλιστα ο υπουργός, μαζί με στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και του υπουργείου, ήταν οι πρώτοι επιβάτες του δρομολογίου από Τιθορέα προς Λιανοκλάδι, στις 8/1 του 2018 στις 12 το μεσημέρι.

«Από τον Ιούνιο θα έχουμε επιτέλους το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε διπλή γραμμή, ηλεκτροδοτούμενο και θα μπορούμε να καλύπτουμε αυτή την απόσταση σε τρεις ώρες και είκοσι λεπτά.
Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για τις επιβατικές μεταφορές αλλά και τις εμπορικές. Είναι ένα έργο το οποίο αλλάζει τον μεταφορικό αλλά και τον συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του, είπε: «Η προτεραιότητα που έχουμε δώσει στα μέσα σταθερής τροχιάς για όλη τη χώρα υλοποιείται. Η ΠΑΘΕ δεν είναι πια ένα όνειρο και όταν παραδοθεί, θα πάμε για το επόμενο μεγάλο έργο που είναι η σιδηροδρομική Εγνατία και η σύνδεση της Μαύρης Θάλασσας με τα λιμάνια της βόρειας Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...