Θρίλερ στο Καϊμακτσαλάν

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επιχείρηση εντοπισμού ενός ζευγαριού από τα Σκόπια το οποίο είχε επισκεφθεί το όρος Καϊμακτσαλάν για αναρρίχηση. Το ζευγάρι είχε απομακρυνθεί από την υπόλοιπη ομάδα και χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε μία προσπάθεια εντοπισμού τους αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά αντίξοες.

Τελικά οι άνθρωποι του βουνού κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον την περιοχή όπου εξαφανίστηκε το ζευγάρι αλλά όπως φάνηκε ήταν πια αργά. Βρίσκονται σε χαράδρα εντός του εδάφους της ΠΓΔΜ.


Στην αρχή υπήρξε μία σύγχυση για το πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες αφού οι δυνάμεις της ΠΓΔΜ δεν ήταν σε θέση να προσεγγίσουν την όντως εξαιρετικά δύσβατη περιοχή. Τελικά, οι υπηρεσίες ένθεν κακείθεν των συνόρων συνεννοήθηκαν και το πρωί της Κυριακής άρχισε μία κοινή επιχείρηση εντοπισμού του ζευγαριού στο βάθος της χαράδρας η οποία εξελίσσεται υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.






Το zougla.gr ήρθε σε επαφή με άτομα της περιοχής που ξέρουν καλά το βουνό τόσο από το χωριό Άγιος Αθανάσιος όσο και από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Οι τοπικοί παράγοντες εξήγησαν στο zougla.gr πως δυστυχώς οι δύο πολίτες από τα Σκόπια είναι νεκροί αλλά παραμένει άγνωστο πώς έπεσαν στην χαράδρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως βασικός λόγος που το ζευγάρι από τα Σκόπια έχασε τον προσανατολισμό του ήταν η πολύ πυκνή ομίχλη η οποία επικρατεί στην περιοχή.

Στην περιοχή που τους έχουν υποδείξει ότι πιθανότατα βρίσκεται το ανδρόγυνο, επιχειρούν 15 πυροσβέστες από τις υπηρεσίες Έδεσσας και Αριδαίας, όπως και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ. Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους καθώς επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοθύελλα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετέχουν και δύο άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το βουνό.

Οι προσπάθειες που γίνονται να εντοπιστούν μέσω κάποιου στίγματος από τα κινητά τους τηλέφωνα δεν έχουν προς το παρόν αποδώσει και σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, 10:57
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...