Πλήρης κάλυψη από Ν.Δ. στον Στουρνάρα

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπερασπίστηκε η Νέα Δημοκρατία δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.
Με αφορμή τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση Novartis, η Ν.Δ. πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό και νυν επικεφαλής της ΤτΕ.«Ο κ. Στουρνάρας έκανε δήλωση. Ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσιες θέσεις. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να θεωρείται ασυνήθιστο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ,
δηλαδή να έχει κάποιος εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πριν περάσει στην πολιτική, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συμβαίνει στα αλήθεια. Συμβαίνει. Υπάρχει, δηλαδή, αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη.
. ..
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορούσε για σιωπή τη Νέα Δημοκρατία και ζητούσε απαντήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα για το εάν έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις με την εταιρεία και αν είχε και έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά στελέχη.
Επίσης, η κ. Σπυράκη, αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον της κυβέρνησης και των προστατευόμενων μαρτύρων, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Καταρχάς πρέπει να δούμε, με πάρα πολύ απλό τρόπο, τη σύγκριση των μαρτυριών. Αυτών των μαρτύρων που ακόμη ελέγχονται για την αξιοπιστία τους. Οι μάρτυρες αυτοί είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου το 2013. Και τώρα έχουν φτάσει έγγραφα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ότι ζητούσε η εταιρία Novartis συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό  το 2014...».

Για στρατιωτικούς και ποδόσφαιρο

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα θέματα όπως η κράτηση στην Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και οι εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Αναφορικά με το πρώτο θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. έβαλε θέμα κυβερνητικής διγλωσσίας, με το ερώτημα για το ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ο Πάνος Καμμένος ή ο Φώτης Κουβέλης), ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, προκειμένου να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί στο σπίτι τους.
Όσο για το ζήτημα του ποδοσφαίρου, η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχώρησε στον εναγκαλισμό της με μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται κοντά της και οι οποίοι προφανώς προσφέρουν στην Κυβέρνηση καλές υπηρεσίες. Τους χρησιμοποίησε, όπως και άλλους επιχειρηματίες, είτε για να ελέγξει προκλητικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είτε για να ελέγξει επιχειρήσεις, είτε για να ελέγξει ποδοσφαιρικές ομάδες».
Όπως ισχυρίστηκε η κ. Σπυράκη, αυτό που τελικά κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν «να υπάρξουν ενέργειες που δυσφήμισαν τη χώρα» στο εξωτερικό, που προκάλεσαν «την καταστροφική συζήτηση γύρω από το ελληνικό Grexit στο ποδόσφαιρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...