Καπνός τα μεγαλεία του Γ. Πρετεντέρη

Χωμένος και μόνος πλέον αλωνίζει στη συχνότητα του Θ. Αναστασιάδη, αφήνοντας κάθε πρωί σε γενναίες δόσεις τον ρατσισμό, τον αντικομμουνισμό και τον σεξισμό του ο ξεπεσμένος σταρ της τηλεόρασης, Γιάννης Πρετεντέρης.
Από εκπρόσωπος πασών των κυβερνήσεων, των καναλαρχών και των επιχειρηματιών, που έβγαινε στο γυαλί αυστηρός, καλοσιδερωμένος και καλομακιγιαρισμένος, έγινε τώρα το κλοτσοσκουφάκι των Μαρινάκη-Αναστασιάδη. Ο λατρεμένος του Λαμπράκη και του Στ. Ψυχάρη ασχημονεί καθημερινά στη αγοραία γλώσσα του πεζοδρομίου. Οι καυτές εμφανίσεις του στα γήπεδα και το μίσος του για την Αριστερά έχουν σημαδέψει εξάλλου το φτωχό σε σπουδές «δημοσιογραφικό» βιογραφικό του.

Το κορυφαίο όμως «χάρισμα» του Πρετεντέρη είναι η αντίληψή του για τις γυναίκες. Αν εξαιρέσει κανείς τις δύο-τρεις γυναίκες που έχουν πολύ έντονα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχει ασκήσει εξουσία, όλες οι υπόλοιπες είναι το απόλυτο ερέθισμα για τον ανδρισμό του.
Οι βουλευτίνες και οι γυναίκες υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τέλειος στόχος, μια και συνδυάζουν δύο σε ένα. Και γυναίκες και αριστερές! Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να είναι και Εβραίες, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα κ. Πρετεντέρη μας.
Όσο για τις παρατηρήσεις του, συνήθως αναλώνονται σε ανόητα αστειάκια για την εμφάνιση, τα ονόματα, τις σχέσεις και τον τόνο της φωνής των γυναικών, και όχι φυσικά για τις απόψεις ή την παρουσία τους στην πολιτική αρένα. Από τις σεξιστικές του αναφορές δεν έχουν ξεφύγει κατά καιρούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτίνες της Ν.Δ., γυναίκες δικαστικοί, γυναίκες με επιστημονική καριέρα, συνάδελφοί του και φυσικά οι φεμινίστριες!
Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που ήρθε τόσο κοντά με τον παραγωγό του ΟΛΑ ΞΕΚΟΛΑ, ειδικά τώρα που το άλλο αφεντικό του έκλεισε μαζί με τους υπόλοιπους τη στρόφιγγα στο Μεγάλο Κανάλι.
Μια μισαλλόδοξη φωνή και μια ξεπεσμένη πένα της δημοσιογραφίας τού περίπου και την ημιμάθειας, συντροφιά με αισχρούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα.
Αυτό και μόνο πλέον παράγει εκείνος που κάποτε έδινε γραμμή, κατακεραύνωνε τους απεργούς εργαζόμενους, στηλίτευε τις κινητοποιήσεις και μιλούσε αυστηρά στους πολιτικούς παράγοντες. Κι ό,τι απέμεινε από τα περασμένα μεγαλεία είναι μια «στριγγλιάρικη» φωνή, και μάλιστα την ίδια ώρα που ο Γ. Τράγκας σαλπίζει την επανάσταση σε διπλανή συχνότητα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...