Αναδοχή για όλους αποφάσισε η Βουλή

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.

Από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.


..

Αλ. Τσίπρας: «Θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας»

Με επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη συνόδευσε την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. «βαθιά συντηρητικό πολιτικό» και ευχαριστώντας τον επειδή -όπως είπε- απέδειξε «ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου».
«Μπορεί, αν θέλει, να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος αληθινά φιλελεύθερος», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να το κάνει αυτό. Εμείς, ειλικρινά, τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πιστέψανε ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου».
Είπε, επίσης, ότι ο Κ. Μητσοτάκης πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε βήμα που αυτή η κυβέρνηση κάνει σε ζητήματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα.
«Εμείς θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, αγνοώντας το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα και από τα όσα δημοσιεύονται από τα MME, όπως συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...