Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης

    Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από την Siemens για την υπογραφή της σύμβασης του ΟΤΕ σχετικά με την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Κατά πλειοψηφία , τεσσάρων έναντι ενός μέλους του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε, όπως και πρωτοδίκως ένοχο τον 73χρονο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Μαντέλη αφορά τα 450.000 γερμανικά μάρκα που ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι επρόκειτο για χορηγία για την προεκλογική εκστρατεία του.

Ένα μέλος του δικαστηρίου πάντως τάχθηκε υπέρ της αθώωσης του κ. Μαντέλη.

Κατά πλειοψηφία καταδικάστηκαν από το δικαστήριο και το πρώην στελεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο άλλοτε συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ. Μαντάς.

Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών. Πρωτοδίκως ο πρώην υπουργός είχε πετύχει να του αναγνωριστούν 2 ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά).

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι του δίνουν μάχη να κερδίσουν και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.

Αναμένεται πλέον η απόφαση των δικαστών επί των ποινών.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, 12:51

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...