«Αν χρειαστεί θα πράξουμε το καθήκον μας και στο Αιγαίο» όπως στο Αφριν, η νέα απειλή του Α/ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας

Με τον τίτλο «ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων προτρέπει την Ελλάδα να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο», η Hurriyet Daily News μεταφέρει τη δήλωση του Χουλουσί Ακάρ αλλά και το ίδιο το ύφος και το πνεύμα αυτής της καθ′ όλα απειλητικής δήλωσης.
Οι δηλώσεις του στρατηγού Ακάρ ήρθαν στο περιθώριο της επιθεώρησης των δυνάμεων τους Τουρκίας οι οποίες μετέχουν στην άσκηση «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγειο και έγιναν επί του πολεμικού πλοίου «Γκάζιαντέμπ».

«Μπορούμε να εκπονούμε επιχειρήσεις στο Αφρίν [σσ. Συρία]. Μπορούμε να εκπονούμε επιχειρήσεις στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία [σσ. δηλαδή με Ιράν και τις περιοχές όπου ζουν Κούρδοι]. Εάν χρειαστεί θα φέρουμε σε πέρας το καθήκον που μπορεί να μας ανατεθεί και στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο, χωρίς δισγαγμό. Κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να αμφισβητήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, δεν υπήρξε σαφής αναφορά στην Ελλάδα αλλά τα σχόλια του ευθέως παραπέμπουν στη χώρα.
Και συνέχισε: «Αυτό που είναι βασικό, είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, η φιλία και ο σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Εκφράζουμε αρμοδίως της απόψεις για τα θέματα αυτά. Αλλά πάντοτε επισημαίνουμε πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε εάν ο διάλογος και η συνεργασία δεν αποδώσουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...