Πρεμιέρα στο Μουντιάλ για Γερμανία και Βραζιλία

Δύο από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

O λόγος φυσικά για την κάτοχο του τροπαίου, Γερμανία και τη Βραζιλία, η οποία τέσσερα χρόνια μετά το Να κάνουν… ποδαρικό με το δεξί θέλουν τόσο τα «πάντσερ» όσο και η «σελεσάο» που αντιμετωπίζουν το Μεξικό και την Ελβετία αντίστοιχα«κάζο» στη διοργάνωση που διεξήχθη στην πατρίδα της και την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τα «πάντσερ», θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού Έβερεστ.

Κόντρα στο Μεξικό οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Πρώτη στη μάχη του Μουντιάλ μπαίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία στις 18.00 (ΕΡΤ1) θα διασταυρώσει τα ξίφη της με το Μεξικό στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, για τον 6ο όμιλο.
Φαβορί φυσικά για τη νίκη είναι οι Γερμανοί ωστόσο οι «σομπρέρος» είναι ομάδα που αν υποτιμηθεί είναι ικανή να κάνει ζημιές, καθώς διαθέτει αρκετούς χαρισματικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά.


Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, Γιοακίμ Λεβ έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα εξαιρετικό σύνολο, που φροντίζει ν΄ ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα με «νέο αίμα», όπως συ
μβαίνει και τώρα.

Μεγάλο ερωτηματικό, αποτελεί η κατάσταση στην οποία θα εμφανισθεί μετά από πολλούς μήνες ο Μάνουελ Νόϊερ. Και φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν από την πίεση που θα δεχθεί, ώστε να δείξει τον βαθμό ετοιμότητας του.
Ο Λεβ έχει καθιερώσει το 4-2-3-1 με τον Κίμιχ να παίζει όλη την δεξιά πλευρά, τους Κρόος, Κεντίρα στον έλεγχο του ρυθμού και τους Ντράξλερ, Μίλερ και Βέρνερ στην επιθετική λειτουργία.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Οσόριο προτιμά το 4-1-4-1 με τους Τζιοβάνι Ντος Σάντος και Γκουαρδάδο πίσω από τον Χιμένες, ενώ «βαρόμετρο» αποτελεί η απόδοση του τερματοφύλακα, Γκιγέρμο Οτσόα.

Οι Μεξικανοί βασίζονται στο ομαδικό πνεύμα, στα πολύ καλά αποδυτήρια και στην εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση που έχουν «κτίσει» τα τελευταία χρόνια.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόϊερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέκτορ, Κρόος, Κεντίρα, Ντράξλερ, Ρόϊς, Μίλερ, Βέρνερ.

ΜΕΞΙΚΟ (Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Λοθάνο, Σάντος, Γκουαρδάδο, Βέλα, Χιμένες.

Η ώρα της Βραζιλίας και του Νεϊμάρ

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 21.00 (EΡΤ 1) θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της ομάδας του Τίτε στο Ροστόφ.
Πρώτη αντίπαλος της «σελεσάο» είναι η Ελβετία,  παιχνίδι στο οποίο ο Νεϊμάρ και η… παρέα του θα προσπαθήσουν να πάρουν μία εύκολη νίκη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγάλο πλεονέκτημα της Βραζιλίας, είναι το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Τίτε.

Τόσο οι Βραζιλιάνοι, όσο και οι αντίπαλοι -μεταξύ άλλων και ο Λιονέλ Μέσι- παραδέχονται τον Βραζιλιάνο τεχνικό, ο οποίος έχει μεταδώσει στους παίκτες του την άποψη πως δεν υπάρχει βασικός και πως άπαντες είναι υπολογίσιμοι. Ο Νεϊμάρ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και αναμένεται να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» στο 4-3-3, μαζί με τον Ζεσούς και τον Γουίλιαν.


Από την πλευρά του, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς προτιμά το πιο «ασφαλές» 4-2-3-1, με τον Σακίρι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σεφέροβιτς και τους Μπεχράμι, Τσάκα να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα.

Οι Ελβετοί είναι μία ομάδα που δεν τα «παρατά» ποτέ και προσπαθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό για το καλύτερο δυνατό. Και μένει να δούμε πως θα διαχειρισθούν την αναμέτρηση με το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε):
Αλισον, Μαρσέλο, Μιράντα, Σίλβα, Ντανίλο, Παουλίνιο, Κασεμίρο, Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζεσους, Γουίλιαν.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάϊνερ, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Ρσάκα, Ζούμπερ, Σακίρι, Φρόϊερ, Σεφέροβιτς. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...