Πού θα ζήσετε τις πιο δυνατές γευστικές εμπειρίες στη Νάξο

Με μακρόχρονη ιστορία, αμέτρητα αξιοθέατα, πολλές απέραντες παραλίες και εξαιρετική τοπική κουζίνα, το μεγαλύτερο και πιο εύφορο κυκλαδονήσι κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα, προσφέροντας δελεαστικά «πακέτα» εμπειριών για όλα τα γούστα. Το ταξίδι στη Νάξο υπόσχεται μία αληθινή γευστική εμπειρία στους λάτρεις του καλού φαγητού.
Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Η εύφορη γη του νησιού συνεχίζει να προμηθεύει με αγνά υλικά το ναξιώτικο τραπέζι –διάσημα είναι τα τυροκομικά προϊόντα, το κίτρο και οι πατάτες Νάξου– ενώ πολλές είναι οι παραδοσιακές συνταγές
που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά στα χέρια των νοικοκυρών και μπορείς να τις απολαύσεις στα ταβερνάκια του νησιού. Παρακάτω φτιάξαμε τη δική μας λίστα με τις γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνεις στο νησί.
Για δημιουργική κουζίνα

Tortuga

tortuga
Το Tortuga αποτελεί από το καλοκαίρι του 2017 μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση στην Πλάκα, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Νάξου. Πρόκειται για ένα boho chic beach bar-restaurant εντός του ξενοδοχείου Naxian on the Beach. Σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον με θέα θάλασσα, θα γευτείτε εξαιρετικές γεύσεις μεσογειακής δημιουργικής κουζίνας µε ντόπιες πινελιές. Η πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών θα συγκινήσει και τους πλέον απαιτητικούς. Το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε το Tortuga στους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τον γαστρονομικό παράδεισο που είναι η Νάξος.
Πληροφορίες
Πλάκα, τηλ. 22850 44300, fb page: Tortuga Naxos

Barozzi

barozzi
Άνοιξε τον Ιούλιο του 2017 και έγινε αμέσως talk of the island. Σε ένα ανακαινισμένο πετρόκτιστο κτήριο στη Χώρα της Νάξου, πίσω από τη Μαρίνα, το restaurant & cocktail bar Barozzi σερβίρει ένα πλούσιο μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με πρώτες ύλες που αντλούνται σε μεγάλο βαθμό από το νησί. Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Μερζένης και την εκτέλεση του έχει αναλάβει ο σεφ Νίκος Κωστιδάκης. Στα συν η εξαιρετική cocktail list, σε επιμέλεια του γνωστού bartender Χρήστου Χουσέα.
Πληροφορίες
Αριάδνης, Χώρα, τηλ. 22850 27672, https://barozzinaxos.com, fb page: Barozzi Naxos
Για παραδοσιακή κουζίνα

Αξιώτισσα

axiwtissa
Εξαιρετική ναξιώτικη κουζίνα με υλικά του τόπου θα βρείτε στη φημισμένη ταβέρνα της Αξιώτισσας, στο Καστράκι (18 χλμ. νότια της Χώρας). Ντόπιοι και «μιλημένοι» τουρίστες σπεύδουν να πιάσουν θέση στη δροσερή βεράντα της για να γευτούν τα νόστιμα μαγειρευτά του κύριου Γιάννη. Ειδική μνεία αξίζει στο κατσικάκι στη λαδόκολλα, στις ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι και στο χούμους, τα οποία θα συνοδεύσετε με δικό τους ζυμωτό ψωμί. Τα ζαρζαβατικά προέρχονται από το πλούσιο μποστάνι τους, ενώ πολλά από τα προϊόντα είναι βιολογικά. Τα γλυκά της ημέρας (καρυδόπιτες, ξινόγαλο με μέλι κ.ά.) προσφέρουν ιδανικό φινάλε στο καλοκαιρινό γεύμα.
Πληροφορίες
18ο χλμ. Νάξου-Αλυκού, Καστράκι, τηλ. 22850 75107, fb page: Axiotissa

Ματίνα Σταύρος Πλάτσα

matina_platsa
Στέκι με πιστούς φίλους στη γραφική πλατεία του χωριού Κόρωνος. Μια επίσκεψη στην ταβέρνα της Ματίνας προσφέρει μια αίσθηση επιστροφής στα παλιά, κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Αξίζει να κάνετε τη διαδρομή μέχρι εδώ (περίπου 30 χλμ. από τη Χώρα) για να δοκιμάσετε τα ξακουστά μαμαδίστικα μαγειρευτά της κυρίας Ματίνας στην περιποιημένη νησιώτικη αυλή με την κληματαριά. Λεμονάτο αρνάκι με πατάτες, κατσικάκι κοκκινιστό, μπριάμ και ομελέτες με ντόπια χόρτα, όλα είναι γευστικότατα και φτιαγμένα με προϊόντα δικής τους παραγωγής. Θα τα συνοδεύσετε με το φημισμένο κορωνιδιάτικο κρασί. Αφήστε χώρο για κάποιο από τα πολύ πετυχημένα γλυκά του κουταλιού.
Πληροφορίες
Κόρωνος, τηλ. 22850 51243, fb page: Ματίνα Σταύρος Πλάτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...