Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στις Πρέσπες

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε ασχολίαστη την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, κάνοντας λόγο για «μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα», αλλά και για «μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο». Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εστίασε στην προσφώνηση του Ζόραν Ζάεφ «Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες». Για «πανικό που δεν κρύβεται στη Ν.Δ.» κάνει λόγο το Μαξίμου. Τι δήλωσε η Λούκα Κατσέλη. Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως παρακάτω:

Η κυβέρνηση που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, έδειξε σήμερα το αυταρχικό της πρόσωπο. Την ώρα που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα, στέλνοντας ακόμη και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία.

Σήμερα δεν είναι μόνο μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Διότι μαζί εκχώρησαν στους πολίτες της ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα.

Ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος. Διότι συνειδητοποίησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί. Οι 153 βουλευτές των κ. Τσίπρα και Καμμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες. Διότι δεσμεύουν την Ελλάδα με μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.
Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:
Ζάεφ στις Πρέσπες: "Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες"...
Εδώ δεν υπάρχουν αυταπάτες.
Ο κ. Τσίπρας τους βάπτισε.

«Πανικός που δεν κρύβεται στη Ν.Δ.»

Πηγής από Μαξίμου, σχολίαζαν μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας πως «εδώ και μέρες ο εκνευρισμός της Ν.Δ. από τη διεθνή αναγνώριση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, δεν κρύβεται με τίποτα».  Και συμπλήρωναν στο ίδιο ύφος:
Χθες στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε χολή για τα δημοσιεύματα που προτείνουν να δοθεί Νόμπελ ειρήνης στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επίλυση του Μακεδονικού. Αργότερα μας είπε, ότι οι Ευρωπαίοι «μας παινεύουν» και μιλάνε για καθαρή έξοδο όχι επειδή είναι η αλήθεια, αλλά επειδή θέλουν να μας σπρώξουν στα ακριβά επιτόκια των αγορών.
Και σήμερα, ανακαλύπτει στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Welt, ότι δήθεν  δήλωσε μετανιωμένος για το δημοψήφισμα. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται στη Ν.Δ. Ίσως λίγο ξύδι να βοηθούσε...

Τι δήλωσε η Λούκα Κατσέλη


Από την πλευρά της, η Λούκα Κατσέλη, με ανάρτησή της, έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή διασφαλίζει «τη διακριτότητα της ελληνικής Μακεδονίας από την ΠΓΔΜ, με την προβλεπόμενη διαδικασία να αποτελεί «κρίσιμη ασφαλιστική δικλείδα για τα εθνικά μας συμφέροντα».
Επίσης, έκανε λόγο για ευρύτερα οφέλη, όπως είναι η ενδυνάμωση του γεωπολιτικού ρόλου και της ισχύος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «με την Ελλάδα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σ' αυτήν την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...