Αυτό το Holden είναι ο… Φρανκενστάιν των αυτοκινήτων Ένα muscle car παλαιάς κοπής, με τεχνολογία του σήμερα

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία με αδυναμία στις μετατροπές οχημάτων, συνεπικουρούμενο από την εταιρεία Astill Design, κατασκεύασε το αυτοκίνητο Φρανκενστάιν που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Η βάση του οχήματος ήταν ένα παλιό Holden FB σεντάν του 1961. Το εν λόγω μοντέλο κατασκευαζόταν στην Αυστραλία από την Holden, τη θυγατρικη της GM και χρησιμοποιούσε 6κύλινδρο κινητήρα 2,3 λίτρων που απέδιδε 75 ίππους. Έμεινε στην παραγωγή για περίπου δύο χρόνια πουλώντας συνολικά 150.000 μονάδες.

holden1
Ένα τέτοιο μοντέλο λοιπόν αποτέλεσε τη βάση για το όχημα που ονειρευόταν το ανδρόγυνο: ένα muscle car παλαιάς κοπής, με τεχνολογία του σήμερα, δυνατό σε επιδόσεις και ευχάριστο στην οδήγηση.
Και μέχρι να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα τους πήρε μερικά χρόνια καθώς έπρεπε να κόψουν και να ράψουν, προσπαθώντας να συνδυάσουν διάφορα μέρη και εξαρτήματα από άλλα αυτοκίνητα.
holden2
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά συνολικά πέντε αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το όχημα εξού και ο τίτλος Φρανκενστάιν.
Πέρα από το όχημα βάση, έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα από άλλα δύο Holden, δύο Nissan Skyline R33 και ένα VN Calais, από το οποίο προέρχεται ο 5λιτρος V8 της GM.

Πολλά επιμέρους εξαρτήματα προέρχονται από διάφορα άλλα μοντέλα, όπως για παράδειγμα τα δισκόφρενα που είναι από VS Commodore, τα καθίσματα από Lexus, ο κλιματισμός από Daihatsu Charade, ο μηχανισμός καπό από Volkswagen Golf. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως είναι ξεχωριστό...
...πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...