20 χρόνια Google: Από αυτό το γκαράζ ξεκίνησαν όλα

Το γκαράζ που αποτέλεσε τα πρώτα γραφεία βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά του Stanford σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Εθνική οδό που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη Silicon Valley.Η Google σβήνει σήμερα επίσημα (ανεπίσημα στις 4 Σεπτέμβρη) τα 20 κεράκια της και όπως ήταν φυσικό, πολλοί ανέτρεξαν στην ιστορία της, στους ιδρυτές της, αλλά και τον τόπο όπου "γεννήθηκε".
Αν κανείς φαντάζεται ένα πολυώροφο γυάλινο κτίριο,
όπου το κάθε department έχει τις δικές του αίθουσες συνεδρίασης, πλανάται πλάνην οικτράν: Ο κολοσσός του διαδικτύου πρωτοξεκίνησε σε σε ένα... γκαράζ σπιτιού, σε μια τοποθεσία που κανείς μπορεί εύκολα να βρει (χρησιμοποιώντας το Google Maps).
Όλα ξεκίνησαν στην οδό Santa Margarita 232 στο Stanford
Όλα ξεκίνησαν στην οδό Santa Margarita 232 στο Stanford ASSOCIATED PRESS
Ειδικότερα, το γκαράζ που αποτέλεσε τα πρώτα γραφεία βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά του Stanford σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Εθνική οδό που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη Silicon Valley. Οι συνιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin, νοίκιασαν αυτό το σπίτι επί της οδού Santa Margarita 232, στο πάρκο Menlo, από τη Susan Wojcicki που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας.
Ο Larry Page και ο Sergey Brin
Ο Larry Page και ο Sergey Brin ASSOCIATED PRESS
Το δίδυμο, πέρασε τον χειμώνα του 1998 σε αυτό το γκαράζ, οικοδομώντας την εταιρεία που θα άλλαζε το διαδίκτυο και τον τρόπο που επικοινωνούν οι χρήστες του για πάντα.
Σήμερα, 20 χρόνια μετά, η Google αποτελεί πλέον έναν εταιρικό κολοσσό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί σε λίγο καιρό να "οδηγεί" ηλεκτρονικά ακόμα και τα αυτοκίνητά μας.
Οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, νοίκιασαν το γκαράζ από τη Susan Wojcicki που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας
Οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, νοίκιασαν το γκαράζ από τη Susan Wojcicki που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας ASSOCIATED PRESS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Google: Γιορτάζει τα 20 χρόνια της με ένα επετειακό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...