Koks: Η γκουρμέ καλύβα στη μέση του πουθενά έχει αστέρι Michelin

Ενα μενού 16 συγκλονιστικών πιάτων περιμένει όποιον καταφέρει να φτάσει στο ασυνήθιστο εστιατόριο koks, στα νησιά Φερόε. Και δεν είναι απλή υπόθεση να καταφέρει κάποιος να φτάσει στο εστιατόριο που κατάφερε να αποσπάσει την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, ένα αστέρι michelin.
Το koks δεν βρίσκεται καν κοντά σε κάποιο δρόμο.
Ο εκάστοτε λάτρης της περιπέτειας και των γεύσεων θα πρέπει πρώτα μισθώσει μια βάρκα για να προσεγγίσει και έπειτα να έχει κανονίσει να τον παραλάβει ένα όχημα τύπου 4x4, μαθημένο στους κακοτράχαλους δρόμους, μέχρι να βρεθεί στο ειδυλλιακό τοπίο του Kirkjubøur.
koksfo

Άλλους πελάτες δεν θα βρει εκεί, να μοιραστεί τη χαρά του. Τα πιάτα σερβίρονται σε μικρές καλύβες, που χωράνε το πολύ μια παρέα οκτώ ατόμων, τα οποία μπορούν να απολαύσουν, Skerpikjøt, δηλαδή βόειο κρέας που έχει αποξηρανθεί  από τον αέρα, αστακό -καθώς η θαλασσινή λιχουδιά περισσεύει στα νησιά Φερόε και μάλιστα σε μεγάλο μέγεθος- αχινούς και κυδώνια. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου παινεύονται πως οι περισσότερες από τις 16 λιχουδιές του koks σερβίρονται ζωντανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...