Εγώ σας τα ´λεγα...

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε τίποτα, ήταν κακός, αλλά ήξερε πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι σοβαρό για να φύγει με το τρίποντο από το χαρισμένο από το κράτος στάδιο Καραϊσκάκη.
Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.Ο σημερινός δεν ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στο μυαλό μου. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πίστευα και το κατέγραψα πως θα κριθεί στο κάρμα.
Γιατί αυτή είναι η ζωή. Αυτό που έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν ο ορισμός του unfair και βέβαια της σκατοψυχίας συγκεκριμένων
ανθρώπων του. Από το καραγκιοζλίκι της συμπεριφοράς της Τούμπας, μέχρι και τις δίκες που δεν δικαίωσαν τα περί τυφλής δικαιοσύνης.
Από την στημένη επικοινωνία του κώλου, μέχρι και την προσπάθεια να βγούμε γραφικοί και ανισόρροποι.
Έτσι το φανταζόμουν ακριβώς. Να βγάζει παίκτες ο Ολυμπιακός στο μεσοδιάστημα, να πιέζει, να κάνει φάσεις, να πιέζει από στημένες μπάλες και να μη μπορεί να βάλει γκολ.
Να τρακάρουν μεταξύ τους, να σουτάρει ο ένας πάνω στον άλλο, να σημαδεύει το δοκάρι στο μισό μέτρο, να βγάζει ο Πασχαλάκης ότι πάει μέσα. Και να βάλουμε ένα γκολ από στραβοκλοτσιά. Ήταν η πρώτη νίκη του Λουτσέσκου επί του Ολυμπιακού μετά από εννέα αγώνες που στον έναν δεν κατέβηκαν. Απλά το συμπληρώνω και αυτό.
Ο Βούκοβιτς, ο Γιαννιώτης, που συμμετείχαν στη φάση του γκολ δεν είναι παιδιά που συμμετείχαν στο περυσινό και ίσως να αδικούνται από το κάρμα. Όμως το κλαμπ τους θα το βιώνει αυτό μέχρι να ζητήσει μία απλή αρσενική συγνώμη. Δεν είναι κακό, όλοι κάνουμε λάθη, όλοι παρασυρόμαστε από πάθη, όλοι έχουμε κακές στιγμές. Όχι να φτάσουμε βέβαια σε τέτοιο επίπεδο όπως ο Ολυμπιακός, αλλά μία ειλικρινής συγνώμη ίσως να έδιωχνε μέρος της κατάρας που έχει πέσει πάνω τους.
Έγραψα στο προηγούμενο πως όταν παίζω με αυτούς δεν θα μιλάω για ποδόσφαιρο γιατί απλούστατα δεν τους αρέσει το άθλημα. Εννοείται πως είδαμε τι έγινε, ξέρουμε τα καλά και τα στραβά, δεν μας αιφνιδίασε κάτι.
Η ουσία είναι ξέχωρα της όποιας ανάλυσης του αγώνα, πως αν σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν είχε το περυσινό μείον δύο, θα είχε 15 βαθμούς, κάνοντας το πέντε στα πέντε έχοντας παίξει με Αστέρα και ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Πανιώνιο εκτός, ένα πρόγραμμα δηλαδή εξαιρετικά δύσκολο.
Η ομάδα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα πάνω, έχει κερδίσει δύο ντέρμπι έξι βαθμών το ένα μάλιστα εκτός και όλα αυτά χωρίς να πιάσει ούτε το 40% των δυνατοτήτων της.
Και επειδή θα πούνε πολλοί πως δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, θα υπενθυμίσω πως ούτε πέρυσι στο Καραϊσκάκη κέρδισε η καλύτερη ομάδα, ενώ στη Τούμπα δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.
Το κάρμα καθάρισε σήμερα, όλα τα ποδοσφαιρικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...