ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 «Γαλάζια» διαμάχη στη Στερεά: Η έδρα και ο... Μαυρογιαλούρος

«Χειροβομβίδα στα θεμέλια» της υποψηφιότητας για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, του νυν αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανού, έριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, Σίμος Κεδίκογλου, με τη δήλωσή του αναφορικά με την έδρα της περιφέρειας, προκαλώντας παράλληλα την έντονη και επικριτική αντίδραση κορυφαίων στελεχών, όπως του περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη.
Συγκεκριμένα, ο Σίμος Κεδίκογλου βρέθηκε στη Λαμία,
έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του σημερινού αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανού, μιας υποψηφιότητας που αποτελεί τη συνέχεια της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη και έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Στο περιθώριο της παρουσίας του στη Λαμία και σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε στην πολύχρονη –αλλά ουσιαστικά ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια– αντιπαράθεση μεταξύ Φθιώτιδας και Εύβοιας για την έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χαρακτήρισε «αδικία» που η έδρα δεν είναι στη Χαλκίδα, καθώς η Εύβοια είναι ο πολυπληθέστερος νόμος.
Η δήλωση αυτή του Σίμου Κεδίκογλου εκτιμήθηκε ότι τη δεδομένη στιγμή, αποτέλεσε μια κίνηση που το μόνο που θα μπορούσε να επιφέρει ήταν ένα «χτύπημα» στην υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού και μια αφορμή για «εμφύλιο» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

Ο πρώτος που έσπευσε να «προστατεύσει» τον Φάνη Σπανό και να επιχειρήσει να «απασφαλίσει τη χειροβομβίδα» ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η περιφέρεια έχει όνομα και έδρα... και ό,τι άλλο λέγεται είναι λόγια του αέρα». Χαρακτήρισε μάλιστα τον Σίμο Κεδίκογλου προσωπικό του φίλο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι με την πρώτη ευκαιρία, θα μας διαβεβαιώσει όλους, ότι κάτι άλλο εννοούσε».
Ακόμη πιο έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και υποψήφιου περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού, οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε αρχικά την έκπληξή του που κάποιοι «πήραν στα σοβαρά και τοις μετρητοίς» την αναφορά του κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «υποθέτω πως ήταν ένα πυροτέχνημα της στιγμής».
Εκεί όμως που γινόταν προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να δοθούν οι αμοιβαίες διευκρινίσεις, ήρθε η ανάρτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, Σπύρου Κωσταρά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, και σχετικά με το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις Κεδίκογλου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τι και αν ζούμε σε μια σύγχρονη εποχή, τι και αν η ενημέρωση κινείται σε πιο γρήγορους ρυθμούς, η νοοτροπία και η πολιτική "Μαυρογιαλούρου" καλά κρατεί. Ξυπνώντας μνήμες, πόθους και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής που πολιτεύονταν πετώντας διάφορες κορώνες, επιβίωναν πολιτικά».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας εκφράζει τη στήριξη του προς την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού και εκθειάζει την αναφορά του ότι «η έδρα της περιφέρειας δεν είναι μέσα στις ανάγκες της Χαλκίδας».
Πρόκειται ουσιαστικά για μια «γαλάζια» αντιπαράθεση, στην οποία το ζήτημα της έδρας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι απλώς η αφορμή, ενώ η αιτία της έχει να κάνει με τις γενικότερες συγκρούσεις τοπικών στελεχών, που στη συγκεκριμένη φάση εκφράζονται στο πεδίο της ανάδειξης υποψηφίων για τους δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...