Το ζεύγος Ομπάμα και ο απίστευτος πλούτος του


Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα κερδίζουν σήμερα περισσότερα από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους, μετρώντας πια περιουσία στα 40 εκατ. δολάρια.
Τριάντα φορές περισσότερα χρήματα δηλαδή από την εποχή που πρωτομπήκαν στο Οβάλ Γραφείο το 2008!
Ο 57χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κόψει τη φόρα του από τη στιγμή που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, συνεχίζοντας να είναι ιδιαίτερα πολυάσχολος και να λαμβάνει πλουσιοπάροχες αμοιβές για να μιλά σε συνέδρια παντού στον κόσμο και να συντάσσει τα απομνημονεύματά του.

Προσφάτως μάλιστα υπέγραψε και ένα εξαιρετικά επικερδές συμβόλαιο με την πλατφόρμα Netflix ως παραγωγός πια! Σύμφωνα με τους «New York Times», η συμφωνία θα φέρει το πρώην προεδρικό ζεύγος να παρέχει το δικό τους -αποκλειστικό- περιεχόμενο στο κοινό των 118 εκατ. συνδρομητών του Netflix.

Η ζωή τους μετά την προεδρία συνεχίζει λοιπόν να είναι γεμάτη, πόσο μάλλον που ο Μπαράκ λαμβάνει ανελλιπώς την εξαψήφια σύνταξη ως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
Από την εποχή που έγινε μέλος της Γερουσίας το 2005 μέχρι και το τέλος της προεδρικής του θητείας το 2016, ο Ομπάμα έβγαλε 20 εκατ. δολάρια μόνο από τις προεδρικές αμοιβές του, τα δικαιώματα των βιβλίων του και τις επενδύσεις που έκανε, σύμφωνα με το Forbes. Το περιοδικό αποκαλύπτει μάλιστα πως οι επενδυτικές του κινήσεις είναι τέτοιες που εκτιμά πως πολλά ακόμα εκατομμύρια είναι καθ’ οδόν για τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ο Μπαράκ καθάριζε εξάλλου 400.000 δολάρια τον χρόνο στα 8 χρόνια που πέρασε στο ύψιστο αξίωμα των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει ετήσιες αποζημιώσεις της τάξης των 200.000 δολαρίων ως πρώην πρόεδρος.

Τη μερίδα του λέοντος στην περιουσία του καταλαμβάνουν όμως τα δικαιώματα που εισπράττει από τα τρία βιβλία του, καθώς μεταξύ 2005-2016 κέρδισε 15,6 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα αλλά και προκαταβολές για τα επόμενα. Πέρυσι δε, τόσο ο ίδιος όσο και η Μισέλ υπέγραψαν νέο εκδοτικό συμβόλαιο που θα σκαρφαλώσει στα 65 εκατ. δολάρια σε βάθος ετών.
Κι ενώ για τη συμφωνία με το Netflix δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, οι «New York Times» υποδεικνύουν πως αντίστοιχες συμφωνίες εξασφάλισαν δεκάδες εκατομμύρια στους τυχερούς.
Στις 400.000 δολάρια συνολικά εκτιμά το Forbes τις αμοιβές που έχει λάβει για τις ομιλίες του από το 2016 ως και σήμερα, όντας άλλη μια επικερδής ασχολία του Ομπάμα. Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον προβλέπει τελικά πως οι Ομπάμα θα φτάσουν τα 242,5 εκατ. δολάρια στη μεταπροεδρική καριέρα τους αν όλα συνεχίσουν με την ίδια προοπτική για το «χρυσό» ζεύγος…ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...