Ξεφτίλα: Και δεύτερη «μούφα» είδηση από το Πρώτο Θέμα για τους διαλόγους Τσίπρα στο Μάτι

Ακόμη μία ψευδή είδηση μεταδίδει από το πρωί το Πρώτο Θέμα για τους δήθεν διαλόγους του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επίσκεψής του και της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων.
Το Πρώτο Θέμα αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός, ερωτηθείς από μία γυναίκα που βρισκόταν στη σύσκεψη, γύρισε σε μία άλλη γυναίκα που βρισκόταν δίπλα του και ρώτησε «δική μας είναι αυτή;».

Το θράσος όμως σπάει όλα τα κοντέρ, αφού στην επίμαχη ανάρτηση επισυνάπτεται και το βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο ο κ. Τσίπρας ρωτάει τη γυναίκα που κάθεται δίπλα του «η κόρη σου είναι αυτή;».
Τώρα πώς το «η κόρη σου είναι αυτή;» κατάφερε το Πρώτο Θέμα να το κάνει «δικός μας είναι αυτός;», είναι κάτι που οι ιθύνοντες του Μέσου θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσουν…
Ενδεικτικό της διαστρέβλωσης είναι το γεγονός ότι Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με την κ. Κατερίνα Μαλά, που βρισκόταν στο πλευρό του πρωθυπουργού, η οποία και επιβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τη ρώτησε αν είναι η κόρη της και όχι κάτι άλλο.
Όπως τόνισε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το «Πρώτο Θέμα» και τους ενημέρωσε σχετικά ώστε να διορθώσουν την ανάρτησή τους, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει η εφημερίδα μέχρι τη συγγραφή του παρόντος.

Στο τέλος του βίντεο είναι η σχετική αποστροφή του Πρωθυπουργού:

..Η επίμαχη διαστρέβλωση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το fake news για την ατάκα του Πρωθυπουργού σε γυναίκα ότι θα «και να έπαιρνε 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγε».
Το βίντεο αναπαρήγαγε η γνωστή επικοινωνιακή διαδικτυακή ομάδα της ΝΔ, «Ομάδα Αλήθειας» και παίχτηκε από γνωστά αντικυβερνητικά sites και από το ΣΚΑΙ.
Το εν λόγω απόσπασμα, «κομμένο» και «ραμμένο» στα σημεία που βολεύει τη «γαλάζια» προπαγάνδα, δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται σε μία πυρόπληκτη της περιοχής, λεγόντάς της πως δεν θα σωθεί αν έπαιρνε 2.000 ευρώ και πως «θα τα σπατάλαγε».
Η συζήτηση όμως εκείνη την ώρα ήταν το γιατί είναι προτιμότερο τα χρήματα αυτά (που δίνει η Κύπρος) να μην «σπάσουν» σε επιδόματα π.χ. των 2.000 ευρώ στους κατοίκους, αλλά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υποδομών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, κάτι στο οποίο, οι κάτοικοι το βρήκαν λογικά και συμφώνησαν.
Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...