Οι ΑΝΕΛ θυμίζουν στον Μητσοτάκη πως το «Βόρεια Μακεδονία» ήταν αρχικά έμπνευση της Ντόρας Μπακογιάννη

Πόλεμος ανακοινώσεων σήμερα μεταξύ ΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το Μακεδονικό και την αρχική δήλωσή του, σχολιάζοντας τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Στο σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία - αφού για μία ακόμη φορά μιλά εκ μέρους όλων των Ελλήνων - υποστηρίζει πως «δικαιώνεται» στις θέσεις της, για να απαντήσουν καυστικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας πως εμπνευστής του όρου «Βόρεια Μακεδονία» ήταν «η εν αποστρατεία αδελφή» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


«Θα πρέπει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να θυμάται πάντα ότι εμπνευστής του όρου "Βόρεια Μακεδονία" είναι η εν αποστρατεία αδελφή του» αναφέρει απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ που είχε προηγηθεί:


«Όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιούν πια ότι είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία, όταν από την αρχή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παραχωρώντας τη δήθεν 'μακεδονική εθνότητα' και γλώσσα θα αποθρασύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ο τελευταίος που δικαιούται να καμώνεται τώρα ότι το κατάλαβε, είναι εκείνος που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή του για την βρει ο Πάνος Καμμένος».
πηγη


«Ναι» από Μπακογιάννη στο «Βόρεια Μακεδονία» - «Όχι» λέει η ΝΔ

Τσιάρας: Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι θεμιτό αυτόΝαι» στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» λέει η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας τη Δευτέρα στο Ραδιόφωνο 24/7, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε πως δεν έχει αλλάξει θέση στο Μακεδονικό από το 2008 και πως λέει «ναι» στο Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ήταν λάθος να παραχωρηθεί η εθνότητα «Μακεδόνας» και η «μακεδονική» γλώσσα, καθώς όπως σημείωσε σε αυτά τα σημεία βρίσκεται η ρίζα του αλυτρωτισμού Παράλληλα,είπε πως αν η ΝΔ κληθεί να χειριστεί τη συμφωνία θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση στη βάση της σύνθετης ονομασίας. Τσιάρας: Η ΝΔ λέει «όχι» στο «Βόρεια Μακεδονία» «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι θεμιτό αυτό» τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη. «Ο καθένας έχει τη δική του λογική και βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά», επεσήμανε, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία λέει «όχι» στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». «Το πλέον σημαντικό που ήταν να μην εκχωρηθεί κάτι που συνδέεται άμεσα με την πατρίδα μας, την Ελλάδα, τη Μακεδονία, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, με έναν χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο δόθηκε από τον κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε. Ακολουθήστε μας: ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...