Debate γαλλικών προδιαγραφών ζητάει ο Αναστασιάδης

Debate με προδιαγραφές γαλλικών εκλογων αναμένεται να ζητήσει το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη.
Στόχος όπως λέγεται είναι να αποφευχθούν οι παράλληλοι μονόλογοι και ο χρονικός περιορισμός των δύο λεπτών. Όπως επισημαίνεται θα προταθεί αντί πέντε δημοσιογράφοι, να ανακρίνουν μόνο δύο τους δύο ανθυποψηφίους.
Το όλο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σε σύσκεψη των επιτελείων στο κρατικό κανάλι.

Α. Κυπριανού: O Aναστασιάδης ό,τι είχε να δώσει το έδωσε

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι «κανένα όνομα δεν έχει κλειδώσει» για τα άτομα που θα στελεχώσουν το Υπουργικό Συμβούλιο, σε περίπτωση επικράτησης του υποψηφίου για την Προεδρία Σταύρου Μαλά στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

 

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού ρωτήθηκε για τα ονόματα που ακούγονται

Με φακό Κυπριακού «διάβασαν» τις εκλογές οι τ/κ εφημερίδες

Υπό το πρίσμα Κυπριακού, σχολιάζουν κάποιες εφημερίδες την επικράτηση Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά και την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως ο τίτλος της Γενί Ντουζέν «Η ελπίδα της λύσης στον δεύτερο γύρο» ή της Αφρίκα «Νίκη των φιλειρηνικών δυνάμεων στον δεύτερο».

Η Χαβαντίς θεωρεί ότι στον δεύτερο γύρο είναι άνετος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, Μετέ Τουμερκάν γράφει ότι είναι πιο πιθανή η νίκη και επανεκλογή του

Έκλεισε το Debate: Διασταυρώνουν ξίφη Αναστασιάδης-Μαλάς

Την πραγματοποίηση ντιμπέιτ μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά αποφάσισαν στην διάρκεια σύσκεψης τα επιτελεία των δύο υποψηφίων. Όπως πληροφορείται ο «Π» το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί είτε την ερχόμενη Τετάρτη είτε την Πέμπτη στο στούντιο του ΡΙΚ. Η απόφαση ελήφθη στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κρατικό καναλί στις 14:00 το μεσημέρι μεταξύ των επιτελείων των δύο υποψηφίων. 

Στην πόρτα εξόδου η Άννα Θεολόγου μετά την ήττα Λιλλήκα

Απογοήτευση και προβληματισμό δημιούργησε στο επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς όχι μόνο διέψευσε τις προσδοκίες για ένα αξιοπρεπές ποσοστό αλλά έθεσε εν αμφιβόλω και την ύπαρξη της Συμμαχίας Πολιτών, η οποία είχε αρχίσει να φυλλορροεί από τη στιγμή που ο Γιώργος Λιλλήκας είχε αποφασίσει να διαχωρίσει τη θέση του από τα υπόλοιπα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου και να διεκδικήσει μόνος του τις εκλογές. Το ότι βρέθηκε πέμπτος στην κατάταξη, αρκετά πίσω ακόμα και από τον Χρίστο Χρίστου του ΕΛΑΜ, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα και οι αναφορές του κ. Λιλλήκα στην αποχή και στη λογική της χαμένης ψήφου δεν πείθουν ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες.

Ο λαός άνοιξε το δρόμο σε μια πραγματική αλλαγή

Σε συστράτευση για την πραγματική αλλαγή κάλεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
Ο κυπριακός λαός επιβράβευσε την υποψηφιότητα Μαλά ανοίγοντας το δρόμο σε μια πραγματική και δημιουργική αλλαγή, διεμήνυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επεσήμανε πως «ο Σταύρος Μαλάς πιστεύει στην ενότητα, έχει αξιοπιστία, είναι μετριοπαθής και έχει την ικανότητα να συνθέτει διαφορετικές απόψεις».