Ελληνική πόλη στις κορυφαίες της Ευρώπης για ένα γεύμα σε εστιατόριο

Με τον γαστρονομικό τουρισμό να αποτελεί, πλέον, μία από τις παγκόσμιες τάσεις στο ταξίδι, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό, η Telegraph αναδεικνύει εκείνους τους προορισμούς παγκοσμίως που ενδείκνυνται για μία γαστρονομική εμπειρία σε κάποιο από τα δημοφιλή εστιατόριά τους.
Είτε πρόκειται για μισελενάτα εστιατόρια ή στέκια που συχνάζουν οι ντόπιοι, είτε για δημοφιλή εστιατόρια 5* ξενοδοχείων, όλα έχουν έναν κοινό παρανομαστή: να προσφέρουν τη μέγιστη γαστρονομική εμπειρία σε όσους τα επιλέξουν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, λοιπόν, η Αθήνα είναι εκείνη η ελληνική πόλη που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παγκοσμίως για την γαστρονομία και τα εκλεκτά εστιατόριά της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, λοιπόν, η Αθήνα παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή, η οποία αποτελείται τόσο από παραδοσιακές ταβέρνες, όσο και από σικάτα εστιατόρια που φημίζονται για την δημιουργική και fusion κουζίνα τους.
Αρκεί μια βόλτα στη γραφική Πλάκα για να ανακαλύψει κανείς, μικρά γαστρονομικά διαμαντάκια που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες της πόλης. Ανάμεσά τους, μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα διακρίνει την Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά, η οποία σερβίρει αδιάκοπα στους επισκέπτες και κατοίκους της πόλης από το 1898. Στις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας ξεχωρίζει το γεμιστό καλαμάρι και το αρνάκι στο πήλινο με πατάτες, κεφαλοτύρι και φέτα.

Στην κορυφή της εικοσάδας βρίσκεται η Κοπεγχάγη με το εστιατόριο Noma, που επαναλειτουργεί σε νέα τοποθεσία, να αποτελεί αφορμή για ταξίδι στην πρωτεύουσα της Δανίας. Δεύτερη ακολουθεί η λαμπερή γαλλική πρωτεύουσα, με τα παριζιάνικα μπιστρό και τις μπρασερί να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της.
Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με τη Βαρκελώνη, με την γαστρονομική σκηνή της πόλης τα τελευταία χρόνια νια σημειώνει μια σπουδαία ανοδική πορεία. Η ισπανική πόλη συγκεντρώνει κάποια από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια παγκοσμίως, όπως εκείνα ενός εκ των καλύτερων σεφ παγκοσμίως Ferran Adria.
Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα της Telegraph:
  1. Κοπεγχάγη, Δανία
  2. Παρίσι, Γαλλία
  3. Βαρκελώνη, Ισπανία
  4. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία
  5. Ρώμη, Ιταλία
  6. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  7. Εδιμβούργο, Σκωτία
  8. Βενετία, Ιταλία
  9. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
  11. Βερολίνο, Γερμανία
  12. Φλωρεντία, Ιταλία
  13. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
  14. Μαδρίτη, Ισπανία
  15. Βιέννη, Αυστρία
  16. Μπριζ, Βέλγιο
  17. Πόρτο, Πορτογαλία
  18. Σεβίλλη, Ισπανία
  19. Μπορντό, Γαλλία
  20. Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...