Μπελαβίλας κατά Μαρινάκη: Ο υπόδικος που διάλεξε ως χώρο το προσωπικό του φέουδο - τον συνδυασμό του Μώραλη

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Μαρινάκη περί χούντας δίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλα.

Αφορμή οι χθεσινές δηλώσεις του εφοπλιστή στην εκδήλωση του συνδυασμού του νυν Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ



Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης "ξέφυγε". Μέσα στον πανικό του αναγκάστηκε να εξέλθει από το χρυσοποίκιλτο ασφαλές περιβάλλον του και να κάνει για πρώτη φορά πολιτική ομιλία! Διάλεξε ως χώρο το προσωπικό του φέουδο, την εκδήλωση (Τρίτη 22/1) του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Έτσι λοιπόν, εκτός άλλων ωραίων, ο υπόδικος αυτός εφοπλιστής, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ύβρεων διερωτώμενος: «Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι;». Λογικό. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα που γνωρίζει. Και τη βαθειά του άγνοια για την πόλη. Τόσο ο ίδιος όσο και ο επισκέπτης στον Πειραιά, δήμαρχος, δεν γνωρίζουν τη δράση μας τόσα χρόνια, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις ως «Λιμανιού της Αγωνίας» και των πειραιωτών, που βρισκόμαστε σε κοινά μετερίζια από το 1999.

Για την πανεπιστημιακή ιδιότητα του Νίκου Μπελαβίλα, και τις δεκάδες μελέτες του και παρεμβάσεις για τον Πειραιά, είναι επίσης λογικό να έχει άγνοια. Δεν περιμέναμε να έχει επιστημονικές γνώσεις, ούτε να τις αναζητά.

Άλλωστε, ο ουρανοκατέβατος ολιγάρχης, μόλις το 2014, ανακάλυψε την… πόλη και την αυτοδιοίκηση και αποφάσισε ότι θέλει να την κάνει "σπίτι του", όπως ομολογεί ή και χωράφι του, ακόμα καλύτερα, προσφέροντας λίγες ελεημοσύνες. Οι πραγματικοί ευεργέτες, και υπήρξαν πολλοί, δεν επεδίωξαν ποτέ να έχουν λόγο στην διοίκηση της πόλης ή να πάρουν κάτι απ’ αυτήν. Είναι φανερό ότι ο υβριστής ολιγάρχης και ο εκλεκτός του απερχόμενος δήμαρχος επιδιώκουν να υψώσουν στον Πειραιά σημαία ευκαιρίας, όπως αυτές που έχει στα καράβια του ο… πατριώτης κ. Μαρινάκης.

Όμως, οι πειραιώτες, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν αυτό το κατήφορο. Η μάχη για να περάσει ξανά η πόλη στους Πειραιώτες άρχισε και θα είναι νικηφόρα
Πηγη

Πολιτικό... παραλήρημα από τον Μαρινάκη - Συνέκρινε την κυβέρνηση με τη χούντα

Δυο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. Ή ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε απόλυτο πανικό ή δεν του αρέσει η αντιπολιτευτική γραμμή του φίλου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι έβγαλε τη φανέλα του Ολυμπιακού, φόρεσε τη φανέλα του πολιτικού ινστρούκτορα και εξαπέλυσε αήθη επίθεση κατά της κυβέρνησης και της κοινής λογικής.

Τί για χούντα είπε, τί ότι η κυβέρνηση ξεπουλά τη χώρα και άλλα παρομοίου επιπέδου πολιτικά φληναφήματα.

Ο ελεγχόμενος από τη δικαιοσύνη εφοπλιστής για την υπόθεση του Noor 1, παρουσίασε το πολιτικό delirium tremens κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Και η αλήθεια είναι ότι το τερμάτισε λέγοντας: «αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει ούτε επί χούντας στην Ελλάδα».

Ιδού ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

«Θα πρέπει λοιπόν από εδώ, από τον Πειραιά, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την πατρίδα μας να βουλιάζει, εξαιτίας συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 100 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν χάσει ξεκάθαρα την κοινωνική πλειοψηφία και παρόλα αυτά δεσμεύουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, σε κάτι το οποίο δεν έχει γυρισμό. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα γεγονός που πρέπει αν μη τι άλλο να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει.

Ας κάνουμε λοιπόν έστω και μια μικρή αντίσταση, για να το δουν όλοι στη χώρα μας σαν ένα παράδειγμα. Είναι απαράδεκτο να τους αφήνουμε να αλωνίζουν και να κάνουν όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι πατριωτισμού. Βλέπετε τώρα τι γίνεται, πώς ξεπουλάνε την πατρίδα μας και δεν είναι μόνο αυτό, είναι θρασύτατοι και δεν το κρύβουν κιόλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...