«Πογκρόμ» απολύσεων στο ΣΚΑΪ - Δεν βγαίνει στον «αέρα» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

«Εκκαθαρίσεις» στον ΣΚΑΙ καθώς όπως έγινε γνωστό η διεύθυνση του σταθμού έδειξε την πόρτα εξόδου σε 12 (μέχρι στιγμής) εργαζόμενους. Δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε συνέλευση να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να μην βγει στον "αέρα" το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ αποφάσισαν και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.


Η συνέλευση των εργαζομένων των εργαζομένων με την ΕΣΗΕΑ έγινε εκτός κτιρίου γιατί η διοίκηση του σταθμού δεν επέτρεψε την είσοδο του προεδρείου στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Μετά το πέρας της συνέλευσης, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις απολύσεις στον σταθμό του Φαλήρου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΙ» έχει ξεκινήσει από το πρωί ένα πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων. Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί.

Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται".

Μεταξύ των απολυμένων αναφέρονται οι: Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Ζωή Κατζαγιαννάκη, Βασίλης Τάνης, Μαρία Καραγιώργου, Κλειώ Νικολάου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Ιουλία Βελισσαράτου, Σταύρος Σαμουηλίδης, Σταύρος Οικονομόπουλος, Μαρία Φαρμακιώτη και Σοφία Τσίπα.

Όπως αναφέρεται το τελευταίο διάστημα γίνονται και νέες προσλήψεις, κάτι που παραπέμπει σε ευρύτερες αλλαγές στον όμιλο Αλαφούζου.

Ας σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων ο Βασίλης Παπαδρόσος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...