ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Ν.Δ. για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Υγεία

 Με αναφορές στο παρελθόν, το Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική στο «όραμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υγεία, όπως το παρουσίασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου. 
Με αναφορές στο παρελθόν, το Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική στο «όραμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υγεία, όπως το παρουσίασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου.
Πιο συγκεκριμένα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι «για ακόμα μια φορά απεδείχθη ότι η Ν.Δ παραμένει δέσμια του παρελθόντος», θυμίζοντας ότι το 1989, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «με σύνθημα τις Νέες Ιδέες ,άφησε 288 δισ δρχ. χρέος στα νοσοκομεία και
εγκατέλειψε τα Κέντρα Υγείας στον διορισμένο νομάρχη», ενώ το 2004 ο Κώστας Καραμανλής «υποσχέθηκε καλύτερη υγεία, μιλώντας για Χρεοκοπημένο ΕΣΥ» αλλά «έφυγε αφήνοντας πίσω 6,9 δισ. ευρώ χρέη και 8,5 δισ. ευρώ ετήσια φαρμακευτική δαπάνη».
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Επιδιώκουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ενιαία, καθολική κάλυψη χωρίς αποκλεισμούς.
«Θα ήταν ελπιδοφόρο ξεκίνημα αν μιλώντας σήμερα ,για την υγεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που αντέγραψε στην ουσία το σύνθημα της Ν.Δ του 2004- ,να μιλούσε για όλη την περίοδο μέχρι το 2009 και να έκανε σε αυτά τα πεπραγμένα, έστω μια αναφορά και μια στοιχειώδη αυτοκριτική», σημείωσε επίσης το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και μεταξύ άλλων έθεσε το παρακάτω ερώτημα:
«Η Ν.Δ. θα κάνει σκόρπιες πολιτικές στη πρόληψη και γι’ αυτό καμία αναφορά στα Κέντρα Υγείας και την οργανωμένη ΠΦΥ ή δεν θέλει να πάρει θέση για τις ΤΟΜΥ και τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και κρύβεται σε ευχολόγια, αρνούμενη να δει την πραγματικότητα;»
Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιχείρησε ταυτόχρονα να συνδέσει το ΠΑΣΟΚ και τη «δημοκρατική παράταξη» με τα όσα θετικά έχουν γίνει κατά καιρούς στον χώρο της υγείας.
Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω αποσπάσματα από την ανακοίνωση:
«Στη συνείδηση των πολιτών η ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής και η χάραξη στρατηγικής για την υγεία, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, είναι ταυτισμένη με τη δημοκρατική παράταξη.
»Σύστημα Υγείας, με αξιοπρέπεια και ποιοτικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους αδύναμους και τις «εσχατιές» της Ελλάδας, μόνο το ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε και υλοποίησε στην πράξη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...