Ποιος είναι ο Μπόγιαν Σαράνοφ που «κατέβασε τα ρολά» κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο γκολκίπερ της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος κατέβασε χθες (28/2) τα ρολά στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου, χαρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στη Λαμία επί του Ολυμπιακού, μόνο τυχαίος δεν θεωρείται.
Ο 31χρονος Σέρβος πορτιέρο, αγωνίστηκε για ένα φεγγάρι στον Εργοτέλη αποκρούοντας πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ λόγω του υποβιβασμού της ομάδας του Ηρακλείου αποχώρησε για να φτάσει στο σημείο να υπερασπιστεί τα καρέ της Παρτιζάν. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Αζερμπαϊτζάν για λογαριασμό της Καραμπάχ, ωστόσο εάν ανατρέξει κανείς στην καριέρα του Σαράνοφ θα διαπιστώσει πως στην τριετία που αγωνίστηκε στη Μακάμπι Χάιφα έφτασε στο σημείο να θεωρείται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος Ισραήλ.

Ο Σαράνοφ καθιερώθηκε ως βασικός γκολκίπερ σε ηλικία 21 ετών και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008/09 με την ΟΦΚ Βελιγραδίου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα του Βελιγραδίου να τερματίσει την αμέσως επόμενη σεζόν στην τρίτη θέση, ενώ ο Σαράνοφ το 2011 αναδείχθηκε ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς στο σερβικό πρωτάθλημα!
Το άλμα από την U21 της Σερβίας, στην εθνική ομάδα έμοιαζε φυσιολογικό. Τον Ιούλιο του 2011 αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της φιλικής αναμέτρησης με τη Νότιο Κορέα, ενώ την εποχή που καθιερώνονταν στην OFK Βελιγραδίου, η Μονακό είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του. Ο Σαράνοφ πάντως δεν έδειξε «ζεστός» τονίζοντας πως δεν ήθελε να κάθεται στον πάγκο!
Ο γκολκίπερ της Λαμίας, προέρχεται από οικογένεια τερματοφυλάκων ακολουθώντας από ηλικία 8 ετών τα βήματα του πατέρα του, αλλά και του αδερφού του.
Τον Ιούνιο του 2011 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και την ίδια μέρα υπέγραψε στην Μακάμπι Χάιφα αφού προηγουμένως απέρριψε πρόταση της Χάποελ Τελ Αβίβ.
Το ξεκίνημα του στο Ισραήλ ήταν δύσκολο αφού έπρεπε να ανταγωνιστεί τον Νιρ Νταβίντοβιτς, ωστόσο ένας τραυματισμός του τελευταίου έδωσε την ευκαιρία στον Σαράνοφ να λάμψει.
Στην πρώτη του σεζόν κατέγραψε 30 συμμετοχές, στην δεύτερη σεζόν 32, ενώ στην τελευταία του χρονιά έφτασε τις 38.
Παρά τον ανταγωνισμό με τον Νταβίντοβιτς οι σχέσεις των δύο τερματοφυλάκων ήταν άψογες. «Έμαθα πολλά από τον Νιρ. Με βοήθησε πολύ στην εξέλιξη μου», έλεγε ο 31χρονος τερματοφύλακας.
Ο Σαράνοφ έφτασε στο σημείο να θεωρείται ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Μακάμπι Χάιφα εισπράττοντας 300.000 ευρώ τον χρόνο.
«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό παιδί. Είναι ο ορισμός του επαγγελματία. Έρχεται πρώτος σε κάθε προπόνηση, είναι ένας αληθινός επαγγελματίας», τόνιζε πρώην συμπαίκτης του στην Μακάμπι Χάιφα.
Μεταξύ άλλων, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι Χάιφα στις 24 Οκτωβρίου 2013 για τη φάση των ομίλων του Europa League, ο Σαράνοφ απέκρουσε δύο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μίροσλαβ Στοχ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...