Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων: Κατέρρευσε το κωδωνοστάσιο

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ενώ το αναμενόμενο διάγγελμα του προέδρου Μακρόν ακυρώθηκε, ενώ ο ίδιος μεταβαίνει στο σημείο της πυρκαγιάς. Μέσω twitter, πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την θλίψη του για το τραγικό γεγονός.


Η κορυφή του κωδωνοστασίου του καθεδρικού έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία φαίνεται πως προκλήθηκε κατά τις εργασίες συντήρησης που λαμβάνουν χώρα στον ναό, όμως τα ακριβή της αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.





Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nicolas marang (@nicolas_marang) στις
..



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nicolas marang (@nicolas_marang) στις
..Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Ένας εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.
Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.
Τον αποτροπιασμό του για την πυρκαγιά που μαίνεται στον ιστορικό ναό εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προτρέποντας τις δυνάμεις να "δράσουν γρήγορα".
"Πόσο φρικτό να βλέπει κανείς την γιγαντιαία πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσουν ρίψεις νερού για να την σβήσουμε. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα", είπε με tweet του ο Τραμπ.
Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους, μεταδίδοντας την πυρκαγιά που κατακαίει τον ναό.
πηγη https://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...